Karınca İlaçları
08-10-2019
11:13
Karıncalar dünyanın dört bir yanında bulunan, zar kanatlı ve ‘işçi’ vasfıyla yaşayan termit haşerelerdir. Onlarca karınca topluluğu küçük boşluklarda, toprak altlarında organize şekilde yaşarlar ve iş bölümü yaparak tüm günlerini çalışarak geçirirler. Yılın her mevsimi görmeniz mümkündür
Ateş Karıncaları: Türler arasında en kalabalık ve çabuk üreyen karıncalardandır. Kolonilerinde yarım milyon kadar işçi olabilir ve kraliçe sayesinde bu sayıyı hızla arttırabilirler. Sıcak iklimlerde yaşarlar. Nüfus fazlalıkları sayesinde bazı şehirlerde yolların çöküşüne bile sebep olmuşlardır. İnsanları da ısırarak reaksiyon yaratırlar.
Bal Karıncaları: Yaprakların sindirim artıklarıyla beslenirler ve aşırı şeker içerdiği için ‘bal’ olarak adlandırılmışlardır. Her barınaklarında bal taşıyıcı vardır ve bu karıncalar ağırlıklarının kat be kat fazlasını taşıyabilirler. Aralarında kavanoz görevi bile gören karıncalar bu yaprakların besin artıklarını kurak dönemlerde kullanırlar.
Dokumacı Karıncalar: Yaprak kesen karıncalara görevleri açısından çok benzerler. Ancak aradaki fark bu kategorideki karıncaların kopardıkları yaprakları ağaçta barınmak için kullanmalarıdır.
Hasatçı Karıncalar: Nişasta özü içeren tohumlara (patates gibi) yönelirler. Bunları barınaklarına götürerek şekere dönüştürür ve enerji depolarlar.
Kadife Karıncalar: Çöllerde yaşarlar. Vücutları tüylerle kaplıdır ve tüyler sayesinde aşırı sıcaklardan kendilerini korurlar. Kabukları çok dayanıklıdır bu sayede arı kovanlarına bile girebilirler.
Lejyoner (Asker) Karıncalar: Kör olmalarına rağmen inanılmaz bir disiplin içinde yaşayan bu karıncalar, ormanlarda ‘ordu’ olarak gezerler. Güneş ışığından olabildiğinde kaçarlar dolayısıyla gece yol alırlar. Eğer ışıktan kaçışları yoksa toprakta tüneller kazarak hızlı bir şekilde ilerlerler. Korkulmalarının sebebi de etobur olmalarıdır. Ağırlıklarının yüzlerce katını taşıyabilme özellikleri vardır.
Odun Karıncaları: Ağaçların etrafında bolca görülürler. Yer altındaki yuvalarını, toprak üstüne kurdukları dallarla veya farklı ağaç materyalleriyle kapatırlar. Bu kapattıkları kısımlar da tıpkı kuleye, piramide benzer. Yüksekliklerinin 1.5-2 metre olduğu bile görülmüştür
Yaprak Kesen Karıncalar: Sıklıkla tropikal yerlerde bulunurlar. Ağız kısımları tıpkı testereye benzer ve devasa bir ağacın yapraklarını bile bu özelliklerinden dolayı kısa sürede yuvalarına götürebilirler. Ağaçlarınız varsa ve yapraklarını delik delik görmeye başladıysanız muhtemelen tırtıllarla işbirliğine girmiş yaprak kesen karıncalarla karşı karşıyasınızdır.
Evde karınca, neden çıkar diyorsanız cevabı çok basit; Besin arayışında oldukları için. Karıncalar soğuk havalarda toprak altında yaşarlar ve sıcaklar gelmeye başladığı an dışarıda gıda arayışına girerler. Karıncaların sıkça görüldüğü yerler ise mutfak tezgâhları, pencere pervazları, fayans araları, süpürgeliklerdir. Evde karıncaların çok olması, siz fark etmeseniz de yerlerde ekmek kırıntısı, şeker içeren madde, yağlı besinler olduğuna işarettir. Nemli, rutubetli ortamları da severler. Örneğin eğer cam kenarlarında boşluklar varsa yağmurlu, karlı havalarda içeri sızan su, kapalı ortamdaki fazla bitkiler evinizde rutubet yapar. Bitkilerden bahsetmişken toprakta yaşayan karıncaların onlardan ayrı olmasını düşünemeyiz. Yapraklar adeta karıncaların içeri girmesi için bir yol oluşturur. Bu yüzden ağaçlarla duvarlar arasında mutlaka mesafe bırakılmalıdır. Yaşam alanlarınızın her yerinde topluca bulunabilirler. Karıncaların en fazla görüldüğü mevsimler de çoğunlukla bahar veya yaz aylarıdır. Vakit geçirdiğiniz ortamlarda gruplar halinde karınca istilasına uğramanız bu dönemlerde artar. Eğer evinizdeki karıncalardan kurtulmak istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey yuvalarının nerede olduğunu bulmaktır. Bunu da karıncaları üzerine çekecek bir miktar tatlı gıdayla gözlemleyebilirsiniz. Böylece uygulayacağınız karınca ilacını veya karınca kovucularını kullanacağınız bölgeleri fark etmiş olursunuz.
Karıncalar evimizde olduğu kadar iş yerimizde de sık sık görülür. İş yerinde karınca olması da evlerdeki sebeplerle aynıdır. Çevrede karıncaları üzerine çekecek etkenler ortadan kaldırılmadıkça sürekli olarak sayıları artar.
Bu noktada kullanacağınız en etkili karınca ilaçları yazımızın devamında kapsamlı olarak yer almaktadır.
Karınca ile mücadele diğer haşerelerden daha kolaydır. Çabuk toplanıp bir anda istila ederler ancak ortamdan uzaklaştırılması da bir o kadar kolaydır. Uygulayacağımız ilaç seçeneklerine göz atalım.
TOZ KARINCA İLAÇLARI, Granül (yem) olarak üretilir ve kullanıma hazır olarak elinize ulaşırlar. Karıncaların yuva girişlerine, sıklıkla kullandıkları yol ve güzergâhlara serpilerek uygulanırlar. Tozlar karıncayı üzerine çekecek tatlı ve yağ içerdiğinden kısa bir sürede sonuç alırsınız. Bu granülleri yuvalarına taşıyacaklarından hem geniş çaplı hem de etkili sonuçlar alırsınız. Toz karınca ilaçlarına örnek verecek olursak; Bayer Blattanex Karınca Granülü Yemi’ni birçok karınca türü üzerinde kullanabilirsiniz. Şeker içerir bu yüzden hemen karıncaları üzerine çeker. Düzenli olarak uygulandığı takdirde 2 hafta içerisinde karıncalardan kurtulmuş olursunuz. Başka bir ürün de Aydın Kimya’dan Titan Tox Karınca Yemi Tozu’dur. Herhangi ekstra bir karışım, solüsyon gerektirmez, anında kullanıma hazırdır. Karıncaların geçtiği yüzeylere bu toz yemi serpmeniz yeterlidir. Üzerinde yürüyecek olan karıncalar çok kısa sürede yüzeyde ölür. Sonuç alındıktan sonra da kalan karınca toz yemleri dikkatlice çöpe atmanız gerekir. Yardımınıza yetişen bir diğer güçlü karınca ilacı da Bayer Garden Blattanex Toz Karınca İlacı’dır. Bu ürün de granül şeklinde üretilmiştir. Kullanıma hazırdır bir karışım gerektirmez. Karıncalar toz yemi yuvalarına götürdüklerinden toplu ölümler açık yüzeyden uzakta gerçekleşir. Tüm yemin tüketildiğini fark ederseniz tekrar uygulamalısınız. Böylece takip eden günlerde tekrar oluşumu da önlemiş olursunuz.
JEL KARINCA İLAÇLARI, Bu ilaçlar kullanıma hazır olarak satılır ve bir şırınga veya tüp içinde gelirler. Ürün şeritler halinde karıncanın geçtiği yerlere, peş peşe uygulanır. Zincirleme etki gösterdiklerinden hedef canlı yuvasında koloni halinde ölür. Yine bu ilaçlar için örnekler verirsek; Aydın Kimya Foval Jel Karınca Yemi ile karıncalar üzerinde etkili sonuçlar alabilirsiniz. Şırınga olarak paketlenirler. Kullanıma hazırlardır. Karıncaların yuva girişlerine, güzergâhlarına, gördüğünüz yüzeylere uygulayabilirsiniz. Ancak unutmamalısınız ki ürünü yuvaya ne kadar yakın uygularsanız o kadar etkili çözüm elde edersiniz. Bayer Maxforce Quantum Jel Karınca Yemi ile, çocuk bahçelerinde, hastanelerde, fabrikalarda sağlıklı sonuçlar alabilirsiniz. Bu güçlü karınca ilacı şeffaf olduğundan, hemen her yere uygulanabilir ve hiçbir leke bırakmaz. Yaklaşık 90 gün boyunca karıncaları kontrol altında tutar. Bahsettiğimiz diğer karınca ilaçları gibi kokusuzdur ve özel bir hazırlık gerektirmez. Birkaç hafta içinde tüm yuvadan kurtulursunuz.
KOKUSUZ KARINCA İLAÇLARI: Bu ilaçların en büyük kolaylığı, uygulama sırasında veya öncesinde herhangi bir ekstra hazırlık gerektirmemesidir. Kapı kenarlarına, karıncaların yuva yapabileceği duvar diplerine, pencere etrafına ürün uygulanabilirler. Ardından ürün etiketinde sizi yönlendireceği süre kadar odayı kapatır sonrasında da havalandırırsınız. Böylece kısa sürede etkili sonuçlara ulaşmış olursunuz. Karınca ilacı tavsiyemize devam edelim. Chrysamed Dedex Su Bazlı Karınca İlacı sadece karıncalarda değil, sivrisinek, karasinek, hamamböceği gibi haşere türlerinde de etkilidir. Karınca türlerinin bulunabileceği dolap diplerine, pencere pervazlarına, yüzey köşelerine ve çatlaklara uygulanırsa güzel sonuçlar alabilirsiniz. Herhangi bir karışım gerektirmez, Kullanıma hazırdır. Draker Kokusuz Konsantre Karınca İlacı etkili, güçlü bir karınca ilacıdır. Geniş bir kullanıcı kitlesi vardır ve önerilerimiz arasındadır. Bu karınca ilacı kokusuzdur ve kısa sürede sizi sonuca götürür. Konsantre bir ilaç olduğu için suyla karıştırılması gerekir. Sadece karıncalar üzerinde etkili olmakla kalmaz; Akrep, örümcek, tahtakurusu, kene, hamamböceği ve benzeri birçok haşere üzerinde etkilidir.
KOKULU KARINCA İLAÇLARI: Uygun miktarda ürün ile su karışımı yapılarak uygulanan bu ilaçlar oldukça geniş bir etki alanına sahiptir. Yürüyen haşereler üzerinde ciddi etkisi olan çözümlerden bazıları şunlardır; Aydın Kimya Zinon EW Karınca İlacı 50 ml suyla karıştırılan konsantre formüllüdür. Haşerelerin konacakları veya yürüyecekleri yüzeylerin üzerini iyice kaplayacak şekilde püskürtülerek uygulama gerçekleştirilir. 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 L seçenekleri ile alanın genişliğine göre seçeneğinizi de arttırabilirsiniz. El püskürtücü ile uygulanır. Gereken ekipmanı da Defans Market’te kolaylıkla bulabilirsiniz. Titan Süper ME Kokulu Konsantre Karınca İlacı 5 L ürün ile de aynı şekilde su karışımı yaparak ani ve etkili sonuç alabilirsiniz. Yoğun formülü sayesinde dirençli ve bağışıklık kazanmış karıncalara da kesin etki eder.
Ateş Karıncaları: Türler arasında en kalabalık ve çabuk üreyen karıncalardandır. Kolonilerinde yarım milyon kadar işçi olabilir ve kraliçe sayesinde bu sayıyı hızla arttırabilirler. Sıcak iklimlerde yaşarlar. Nüfus fazlalıkları sayesinde bazı şehirlerde yolların çöküşüne bile sebep olmuşlardır. İnsanları da ısırarak reaksiyon yaratırlar.
Bal Karıncaları: Yaprakların sindirim artıklarıyla beslenirler ve aşırı şeker içerdiği için ‘bal’ olarak adlandırılmışlardır. Her barınaklarında bal taşıyıcı vardır ve bu karıncalar ağırlıklarının kat be kat fazlasını taşıyabilirler. Aralarında kavanoz görevi bile gören karıncalar bu yaprakların besin artıklarını kurak dönemlerde kullanırlar.
Dokumacı Karıncalar: Yaprak kesen karıncalara görevleri açısından çok benzerler. Ancak aradaki fark bu kategorideki karıncaların kopardıkları yaprakları ağaçta barınmak için kullanmalarıdır.
Hasatçı Karıncalar: Nişasta özü içeren tohumlara (patates gibi) yönelirler. Bunları barınaklarına götürerek şekere dönüştürür ve enerji depolarlar.
Kadife Karıncalar: Çöllerde yaşarlar. Vücutları tüylerle kaplıdır ve tüyler sayesinde aşırı sıcaklardan kendilerini korurlar. Kabukları çok dayanıklıdır bu sayede arı kovanlarına bile girebilirler.
Lejyoner (Asker) Karıncalar: Kör olmalarına rağmen inanılmaz bir disiplin içinde yaşayan bu karıncalar, ormanlarda ‘ordu’ olarak gezerler. Güneş ışığından olabildiğinde kaçarlar dolayısıyla gece yol alırlar. Eğer ışıktan kaçışları yoksa toprakta tüneller kazarak hızlı bir şekilde ilerlerler. Korkulmalarının sebebi de etobur olmalarıdır. Ağırlıklarının yüzlerce katını taşıyabilme özellikleri vardır.
Odun Karıncaları: Ağaçların etrafında bolca görülürler. Yer altındaki yuvalarını, toprak üstüne kurdukları dallarla veya farklı ağaç materyalleriyle kapatırlar. Bu kapattıkları kısımlar da tıpkı kuleye, piramide benzer. Yüksekliklerinin 1.5-2 metre olduğu bile görülmüştür
Yaprak Kesen Karıncalar: Sıklıkla tropikal yerlerde bulunurlar. Ağız kısımları tıpkı testereye benzer ve devasa bir ağacın yapraklarını bile bu özelliklerinden dolayı kısa sürede yuvalarına götürebilirler. Ağaçlarınız varsa ve yapraklarını delik delik görmeye başladıysanız muhtemelen tırtıllarla işbirliğine girmiş yaprak kesen karıncalarla karşı karşıyasınızdır.
Evde karınca, neden çıkar diyorsanız cevabı çok basit; Besin arayışında oldukları için. Karıncalar soğuk havalarda toprak altında yaşarlar ve sıcaklar gelmeye başladığı an dışarıda gıda arayışına girerler. Karıncaların sıkça görüldüğü yerler ise mutfak tezgâhları, pencere pervazları, fayans araları, süpürgeliklerdir. Evde karıncaların çok olması, siz fark etmeseniz de yerlerde ekmek kırıntısı, şeker içeren madde, yağlı besinler olduğuna işarettir. Nemli, rutubetli ortamları da severler. Örneğin eğer cam kenarlarında boşluklar varsa yağmurlu, karlı havalarda içeri sızan su, kapalı ortamdaki fazla bitkiler evinizde rutubet yapar. Bitkilerden bahsetmişken toprakta yaşayan karıncaların onlardan ayrı olmasını düşünemeyiz. Yapraklar adeta karıncaların içeri girmesi için bir yol oluşturur. Bu yüzden ağaçlarla duvarlar arasında mutlaka mesafe bırakılmalıdır. Yaşam alanlarınızın her yerinde topluca bulunabilirler. Karıncaların en fazla görüldüğü mevsimler de çoğunlukla bahar veya yaz aylarıdır. Vakit geçirdiğiniz ortamlarda gruplar halinde karınca istilasına uğramanız bu dönemlerde artar. Eğer evinizdeki karıncalardan kurtulmak istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey yuvalarının nerede olduğunu bulmaktır. Bunu da karıncaları üzerine çekecek bir miktar tatlı gıdayla gözlemleyebilirsiniz. Böylece uygulayacağınız karınca ilacını veya karınca kovucularını kullanacağınız bölgeleri fark etmiş olursunuz.
Karıncalar evimizde olduğu kadar iş yerimizde de sık sık görülür. İş yerinde karınca olması da evlerdeki sebeplerle aynıdır. Çevrede karıncaları üzerine çekecek etkenler ortadan kaldırılmadıkça sürekli olarak sayıları artar.
Bu noktada kullanacağınız en etkili karınca ilaçları yazımızın devamında kapsamlı olarak yer almaktadır.
Karınca ile mücadele diğer haşerelerden daha kolaydır. Çabuk toplanıp bir anda istila ederler ancak ortamdan uzaklaştırılması da bir o kadar kolaydır. Uygulayacağımız ilaç seçeneklerine göz atalım.
TOZ KARINCA İLAÇLARI, Granül (yem) olarak üretilir ve kullanıma hazır olarak elinize ulaşırlar. Karıncaların yuva girişlerine, sıklıkla kullandıkları yol ve güzergâhlara serpilerek uygulanırlar. Tozlar karıncayı üzerine çekecek tatlı ve yağ içerdiğinden kısa bir sürede sonuç alırsınız. Bu granülleri yuvalarına taşıyacaklarından hem geniş çaplı hem de etkili sonuçlar alırsınız. Toz karınca ilaçlarına örnek verecek olursak; Bayer Blattanex Karınca Granülü Yemi’ni birçok karınca türü üzerinde kullanabilirsiniz. Şeker içerir bu yüzden hemen karıncaları üzerine çeker. Düzenli olarak uygulandığı takdirde 2 hafta içerisinde karıncalardan kurtulmuş olursunuz. Başka bir ürün de Aydın Kimya’dan Titan Tox Karınca Yemi Tozu’dur. Herhangi ekstra bir karışım, solüsyon gerektirmez, anında kullanıma hazırdır. Karıncaların geçtiği yüzeylere bu toz yemi serpmeniz yeterlidir. Üzerinde yürüyecek olan karıncalar çok kısa sürede yüzeyde ölür. Sonuç alındıktan sonra da kalan karınca toz yemleri dikkatlice çöpe atmanız gerekir. Yardımınıza yetişen bir diğer güçlü karınca ilacı da Bayer Garden Blattanex Toz Karınca İlacı’dır. Bu ürün de granül şeklinde üretilmiştir. Kullanıma hazırdır bir karışım gerektirmez. Karıncalar toz yemi yuvalarına götürdüklerinden toplu ölümler açık yüzeyden uzakta gerçekleşir. Tüm yemin tüketildiğini fark ederseniz tekrar uygulamalısınız. Böylece takip eden günlerde tekrar oluşumu da önlemiş olursunuz.
JEL KARINCA İLAÇLARI, Bu ilaçlar kullanıma hazır olarak satılır ve bir şırınga veya tüp içinde gelirler. Ürün şeritler halinde karıncanın geçtiği yerlere, peş peşe uygulanır. Zincirleme etki gösterdiklerinden hedef canlı yuvasında koloni halinde ölür. Yine bu ilaçlar için örnekler verirsek; Aydın Kimya Foval Jel Karınca Yemi ile karıncalar üzerinde etkili sonuçlar alabilirsiniz. Şırınga olarak paketlenirler. Kullanıma hazırlardır. Karıncaların yuva girişlerine, güzergâhlarına, gördüğünüz yüzeylere uygulayabilirsiniz. Ancak unutmamalısınız ki ürünü yuvaya ne kadar yakın uygularsanız o kadar etkili çözüm elde edersiniz. Bayer Maxforce Quantum Jel Karınca Yemi ile, çocuk bahçelerinde, hastanelerde, fabrikalarda sağlıklı sonuçlar alabilirsiniz. Bu güçlü karınca ilacı şeffaf olduğundan, hemen her yere uygulanabilir ve hiçbir leke bırakmaz. Yaklaşık 90 gün boyunca karıncaları kontrol altında tutar. Bahsettiğimiz diğer karınca ilaçları gibi kokusuzdur ve özel bir hazırlık gerektirmez. Birkaç hafta içinde tüm yuvadan kurtulursunuz.
KOKUSUZ KARINCA İLAÇLARI: Bu ilaçların en büyük kolaylığı, uygulama sırasında veya öncesinde herhangi bir ekstra hazırlık gerektirmemesidir. Kapı kenarlarına, karıncaların yuva yapabileceği duvar diplerine, pencere etrafına ürün uygulanabilirler. Ardından ürün etiketinde sizi yönlendireceği süre kadar odayı kapatır sonrasında da havalandırırsınız. Böylece kısa sürede etkili sonuçlara ulaşmış olursunuz. Karınca ilacı tavsiyemize devam edelim. Chrysamed Dedex Su Bazlı Karınca İlacı sadece karıncalarda değil, sivrisinek, karasinek, hamamböceği gibi haşere türlerinde de etkilidir. Karınca türlerinin bulunabileceği dolap diplerine, pencere pervazlarına, yüzey köşelerine ve çatlaklara uygulanırsa güzel sonuçlar alabilirsiniz. Herhangi bir karışım gerektirmez, Kullanıma hazırdır. Draker Kokusuz Konsantre Karınca İlacı etkili, güçlü bir karınca ilacıdır. Geniş bir kullanıcı kitlesi vardır ve önerilerimiz arasındadır. Bu karınca ilacı kokusuzdur ve kısa sürede sizi sonuca götürür. Konsantre bir ilaç olduğu için suyla karıştırılması gerekir. Sadece karıncalar üzerinde etkili olmakla kalmaz; Akrep, örümcek, tahtakurusu, kene, hamamböceği ve benzeri birçok haşere üzerinde etkilidir.
KOKULU KARINCA İLAÇLARI: Uygun miktarda ürün ile su karışımı yapılarak uygulanan bu ilaçlar oldukça geniş bir etki alanına sahiptir. Yürüyen haşereler üzerinde ciddi etkisi olan çözümlerden bazıları şunlardır; Aydın Kimya Zinon EW Karınca İlacı 50 ml suyla karıştırılan konsantre formüllüdür. Haşerelerin konacakları veya yürüyecekleri yüzeylerin üzerini iyice kaplayacak şekilde püskürtülerek uygulama gerçekleştirilir. 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 L seçenekleri ile alanın genişliğine göre seçeneğinizi de arttırabilirsiniz. El püskürtücü ile uygulanır. Gereken ekipmanı da Defans Market’te kolaylıkla bulabilirsiniz. Titan Süper ME Kokulu Konsantre Karınca İlacı 5 L ürün ile de aynı şekilde su karışımı yaparak ani ve etkili sonuç alabilirsiniz. Yoğun formülü sayesinde dirençli ve bağışıklık kazanmış karıncalara da kesin etki eder.