Yaprak Kesen Karıncalardan Nasıl Kurtulurum?

Yaprak Kesen Karıncalardan Nasıl Kurtulurum?

Yaprak Kesen Karınca Kontrolü: Yaprak Kesen Karıncalardan Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa bir Yaprak Kesici Karınca kontrol kılavuzudur. Bu kılavuzu izleyin ve önerilen ürünleri kullanın; bahçenizin Yaprak Kesen Karıncalardan zarar görmeyeceğini garanti ediyoruz.

Yaprak Kesen Karınca (diğer adıyla Şemsiye Karıncası veya Şehir Karıncası), mantar yetiştirmek için yaprakları kesip yuvalarına geri taşımasıyla bilinen bir karınca türüdür. Bu karınca türü tipik olarak kırsal veya tarımsal alanlarda bir sorundur, ancak konut ortamlarında, özellikle Teksas eyaletinde giderek daha yaygın bir tehdit haline gelmiştir.

Yaprak Kesen Karıncalar ve kolonileri, bahçeler, çayırlar, yol kenarları, tarlalar, ağaçlık alanlar ve toprağın koloni oluşturmaya yetecek kadar derin olduğu çeşitli habitatlarda bulunabilir. Yaprak Kesen Karıncaların tek bir kolonisinde 2 milyona kadar karınca yaşayabilir.

Yaprak Kesen Karıncalar aslında yuvalarına geri götürdükleri yaprak kırpıntılarını kullanarak kendi besin kaynaklarını oluştururlar. Topladıkları çiğnenmiş yapraklarla büyüyen bir mantar bahçesinden beslenirler. Bu yüzden yiyecek arama yollarında her zaman yaprak parçaları taşırken görürsünüz. Tarlanız, bahçeniz veya mülkünüz onlara bol bitki örtüsü sunuyorsa, kamp kurar ve yaprak toplamaya başlarlar.

Yaprak Kesen karıncalar, esas olarak tarım alanları ve bahçeler için bir sorundur. Popülasyonları kontrol edilmezse, küçük ve genç ağaçların yaprakları hızla dökülebilir ve ölebilir. Orta büyüklükteki ağaçların bile yaprakları büyük Yaprak Kesen Karınca kolonileri tarafından tek bir gecede dökülebilir. Bu nedenle, bir Yaprak Kesen Karınca istilasına profesyonel böcek ilaçları ile derhal müdahale etmek önemlidir.

Yaprak Kesen Karıncalarla karşılaşıyorsanız, Yaprak Kesen Karıncalardan tamamen kurtulmanız için ihtiyacınız olan uzman tavsiyesini ve ürün tavsiyelerini verecek olan aşağıdaki Kendin Yap Tedavi kılavuzumuzu takip edin.

Kimlik 

Tedavi etmeden önce Yaprak Kesen Karıncalarla uğraştığınızdan emin olmalısınız. Neyse ki, Yaprak Kesen Karıncaları tespit etmek kolaydır çünkü onları düzenli olarak bitki parçaları taşırken görürsünüz. Aşağıda onları diğer karınca türlerinden ayıran özelliklerin üzerinden geçeceğiz.

Yaprak Kesen Karınca Yaprak Taşıyan

  • Yetişkin Yaprak Kesen Karıncalar, 1/16 ila 1/2 inç boyutunda herhangi bir yerde olabilir. Yetişkin yaprak kesici karınca kraliçelerinin boyutu 3/4 ila 2 inç arasında değişecektir.
  • Genellikle kırmızımsı kahverengi veya koyu kahverengi renktedirler.
  • Vücutlarındaki dikenlerden kolaylıkla tanınabilirler.
  • Genellikle yiyecek arama yollarında bitki parçaları taşırken görülürler.
  • Kir höyükleri yaklaşık 5 ila 14 inç yüksekliğinde ve 1 fit (veya daha büyük) çapındadır. Yaprak Kesici Karınca kolonileri herkesin bildiği gibi büyüktür. Çoğu koloni milyonlarca karınca arasında değişebilir.

Denetleme

Yaprak Kesen Karıncalarla uğraştığınızı onayladıktan sonra incelemeye devam edebilirsiniz. Mülkünüzü Yaprak Kesici Karınca hasarı veya yarattıkları kir yığınları açısından dikkatlice inceleyin. Bu, böcek ilacı tedavinizi tam olarak nereye odaklamanız gerektiğini anlamanıza yardımcı olacaktır.

Yapraklı Kütükte Yaprak Kesen Karıncalar

Nereden İncelenmeli?

Yaprak Kesen Karıncalar genellikle aktiftir ve kırsal ya da tarımsal alanlarda bir sorundur, ancak yerleşim alanlarına giderek daha fazla girmeye başladılar. Aktivite aramak için, Yaprak Kesen Karıncalar kapalı alanları nadiren işgal ettiğinden, incelemenize açık havada başlayın.

Bitki örtüsünün, süs bitkilerinin ve ağaçların yakınında arama yaparak çimenliğinizi, çimenliğinizi veya arazinizi inceleyin. Toprağın kumlu ve yuva yapmak için iyi olduğunu kontrol edin.

Bakılacak şey

Yaprak Kesici Karınca toprak höyükleri ve aktivite arıyorsunuz. Bu höyükler, 5 ila 14 inç boyutunda herhangi bir yerde olabilir ve 1 fit veya daha uzun bir çapa sahip olabilir.

Yaz aylarında, Yaprak Kesen Karıncalar yalnızca geceleri yiyecek ararlar. Yılın geri kalanında gündüzleri yiyecek ararlar ve sizi yuvaya götürecek olan yiyecek arama yollarını veya toprak höyüklerinin bulunduğu yeri görebileceksiniz. 

Tedavi

Tedaviden önce, tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

Yaprak Kesen Karınca İstilalarını ele almak için ana önerimiz, Dominion 2L'nin dış mekan tedavisidir. Bu güçlü, itici olmayan, sistemik bir insektisittir ve karıncaları tespit edemedikleri için tedavi etmek için harikadır. Bu, koloninin dağılmasını önlemeye yardımcı olacaktır.

Höyükleri Dominion 2L ile bulmak ve ıslatmak, nüfusa ve zararlarına etkili bir şekilde son verecektir.

Adım 1 - Dominion 2L'yi Ölçün ve Karıştırın

Karıştırma Ürünü

Dominion 2L, Imidacloprid içeren ve böceğin sinir sistemine müdahale ederek etki gösteren sistemik bir insektisittir. Dominion 2L itici olmayan, sistemik bir insektisit olduğundan, karıncalar tedavi edilen alanlardan geçerken insektisitleri tespit edemeyecek ve aynı zamanda ürünü diğer karıncalara yayarak tüm koloninin sistemik olarak ortadan kaldırılmasını sağlayacaktır.

Dominion 2L'yi uygulamak için su ile karıştırılması gerekecektir. Yaprak Kesen Höyüklere bölgesel tedaviler yapacağınız için 1 ila 1,5 galonluk bir püskürtücü kullanmanızı öneririz.

Ne kadar Dominion 2L karıştırmanız gerektiğini belirlemenize yardımcı olması için tedavi alanının kare görüntüsünü ölçün (uzunluk x genişliği ölçün ve hesaplayın). 1 galon suda %0,05 (0,3 fl. oz.) ila %0,1 (0,6 fl. oz.) seyreltme oranı kullanmanızı öneririz, bu genellikle 1.000 fit kareyi arıtacaktır. Tipik bir kontrol durumu için %0,05'lik bir seyreltme kullanıldı. Daha şiddetli veya kalıcı istilalar için %0,1 seyreltme oranını kullanın.

Püskürtücünüzü yarısına kadar suyla doldurun ve ardından uygun Dominion 2L miktarını ölçün, ardından püskürtücüyü sonuna kadar suyla doldurun. Ürünü iyice karıştırmak için püskürtücüyü çalkalayın ve uygulamaya hazırsınız.

Adım 2 - Dominion 2L'yi Leaf Cutter Mounds'a uygulayın

Sırılsıklam Yaprak Kesici Karınca Höyüğü

Yaprak Kesici Karınca kir yığınlarını tedavi etmek için, bir ıslatma tedavisi yapmanız gerekecektir. Bu basit bir uygulamadır, ancak çalışkan olduğunuzdan emin olmak ve hiçbir kısmı atlamamak için elinizden gelenin en iyisini yapmak isteyeceksiniz.

Hava durumunu önceden kontrol edin ve tedaviyi sakin ve açık bir günde yaptığınızdan emin olun.

İlk olarak, karıncaların kaçmasını önlemek için toprak tümseğinin çapına püskürtün. Ardından, tamamen sırılsıklam olana kadar tümseği doğrudan püskürtün. Ayrıca, yol boyunca hafif bir basınçla püskürterek bulmuş olabileceğiniz Yaprak Kesici Karınca yiyecek arama yollarını tedavi edin.

Muayeneniz sırasında bulduğunuz her tümseği, girişi ve yiyecek toplama yolunu tedavi ettiğinizden emin olun, böylece tedavi edilen alanlardan geçen her karınca ürünü alıp koloni içindeki diğer karıncalara aktarır.

Uygulamadan sonra, tamamen kuruyana kadar uygulama yapılan alanların içine veya çevresine insan veya evcil hayvan girmesine izin vermeyin. Birkaç hafta sonra karınca aktivitesinde önemli bir düşüş fark edeceksiniz.

önleme

Yaprak Kesen Karınca istilasını tedavi ettikten ve öldürdükten sonra, geri dönmediklerinden emin olmak isteyeceksiniz. Yaprak Kesen Karıncaların tamamen önlenmesi zor olabilir ama imkansız değildir. İşte önerdiğimiz önleyici tedbirler:

Sırılsıklam Yaprak Kesici Karınca Tepesi

  • Yaprak Kesen Karınca hasarına duyarlı çiftlikler, tarlalar, ekinler ve tarlalar için, Yaprak Kesen Karıncaların bu geniş alanlarda yaratabileceği zararı azaltabilecek farklı ağaç türleri ile ekinlerinizi çeşitlendirmenizi öneririz.
  • Dominion 2L'yi üç ayda bir uygulamak, bitkilerinizi ve ağaçlarınızı koruyacaktır ve sürekli üretim ve kontrol elde etmek için kir yığınları ortaya çıkar çıkmaz ıslatma yapmak gerekli olabilir.
  • Manzarayı Yaprak Kesici Karınca barınağı için daha az çekici hale getirmek için bölgedeki fazla yaprak çöpünü ve bahçedeki kalıntıları temizleyin.

Temel Çıkarımlar

Yaprak Kesen Karıncalar nedir?

  • Yaprak Kesen Karıncalar, çeşitli arazilerde büyük koloniler oluşturdukları bilinen bitkilere zarar veren karıncalardır.
  • Yuvalarına geri dönerken imza niteliğindeki büyük yaprakları taşımalarıyla dikkat çekiyorlar.

Yaprak Kesen Karıncalardan Nasıl Kurtulunur?

  • Yaprak Kesen Karıncayı kontrol etmek ve zararlarına bir son vermek için Dominion 2L'yi Yaprak Kesen Karınca höyüklerine ıslatma tedavisi olarak uygulamanızı öneririz.
  • Dominion 2L, itici olmayan, sistemik bir insektisit olduğu için önerilen üründür. Bu, karıncaları kontrol altına almanıza yardımcı olacaktır çünkü onlar böcek ilacını tespit edip yuva arkadaşlarına yayamayacaklardır.

Yaprak Kesici Karınca İstilalarının Önlenmesi

  • Dominion 2L'nin önleyici uygulamaları, yaprak çöpü ve bahçe döküntüsünün azaltılması gibi çevresel değişikliklerin yanı sıra, Yaprak Kesen Karınca yeniden istila olasılığını azaltabilir.
  • Yeni karınca kümelerinin ortaya çıkmadığından emin olmak için mülkünüzü her 60 ila 90 günde bir kontrol edin. Bu süreden sonra karınca yığınları görülürse, sürekli kontrol için Dominion 2L'yi tekrar uygulayın.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.