Köstebeklerden Nasıl Kurtulabilirsiniz?

Köstebeklerden Nasıl Kurtulabilirsiniz?

Köstebek Kontrolü: Köstebeklerden Nasıl Kurtulunur?

Bu sayfa genel bir Köstebek kontrolü kılavuzudur. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak benlerin kontrolünü ele geçireceksiniz. Bu kılavuzu takip edin ve önerilen ürünleri kullanın ve benlerin %100 kontrolünü garanti ediyoruz. Kontrolü uygulamadan önce Köstebeklerin bölgenizde korunan bir tür olup olmadığını görmek için yerel ve eyalet yönergelerine bakın.

Çimlerinize izinsiz girebilecek çok sayıda farklı haşere olsa da, belki de bir bahçe için bir köstebekden daha büyük bir tehdit yoktur. Bir çimenliğe girip çukur kazmaya başladıklarında, yalnızca çiminizin görünümünü bozmakla kalmaz, aynı zamanda çimlerin arasında gizlenmiş yürüme tehlikelerine de neden olurlar.

Köstebekler, iş yuva kazmaya geldiğinde acımasızdır ve doyumsuz iştahlarını tatmin etmek için hiç bitmeyen bir yiyecek arayışı içindedirler. Çim böceği ve çim kurdu popülasyonlarının yüksek olduğu her yerde, Mole'lar bu süreçte ev sahibinin çimlerine verdikleri zararı tamamen göz ardı ederek böcekleri kazmak ve onlarla ziyafet çekmek için orada olacaktır.

Bu yeraltı zararlıları ekinler, tarlalar ve bahçeler için oldukça yıkıcı olabilir. Köstebekler bitkileri tüketmeseler de kök sistemlerini bozarak bitki yaralanmasına veya ölümüne yol açabilirler. Ayrıca çimlerin çirkin görünmesini sağlayan yüzey tünelleri oluşturarak arka bahçeleri ve golf sahalarını da yok edebilirler.

Mülkünüzde bir Köstebek sorunuyla karşılaşıyorsanız, Kendin Yap Köstebek Kontrolü rehberimiz yardımcı olabilir. Bir köstebek istilasının üstesinden gelmek için hangi akıllı DIY yaklaşımlarının ve yüksek kaliteli profesyonel DIY köstebek kontrol ürünlerinin gerekli olduğunu öğrenmek için okumaya devam edin.

Kimlik

çim köstebek

Tedaviyi gerçekleştirmeden önce, uğraştığınız haşerenin başka bir hayvan değil, bir Köstebek olduğundan emin olmanız gerekir. Yanlış tanımlama sizi yanlış tedavi yöntemlerini kullanmaya yönlendirebilir, bu da zaman ve para israfına neden olabilir. Tanımlama için benlerin neye benzediğini belirlemek için kullanabileceğiniz bazı özellikler.

  • Benlerin uzun tüysüz burunları vardır ve uzunlukları yaklaşık 4 ila 11 inç arasındadır. Vücutları kısa kuyruklu silindir şeklindedir.
  • Kürküne gizlenmiş ve zamanlarının çoğunu yer altında geçiren küçük gözleri ve kulakları vardır.
  • Yeraltı hayvanları olarak, kazmak için kullandıkları büyük pençeleri vardır, bu da onların delik açmasını kolaylaştırır.
  • Zamanlarının çoğunu yeraltında geçirirler ancak çok sayıda habitatta yaşayabilirler. Otlaklarda, bahçelerde, kum tepelerinde, ağaçlık alanlarda, arka bahçelerde ve hatta golf sahalarında bulunabilirler.

Mülkünüzdeki Köstebekleri tanımlamanıza yardımcı olması için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın, tamamen emin değilseniz, bizimle iletişime geçin ve profesyonellerimizden birinin doğru tanımlama konusunda size yardımcı olmasını sağlayacağız.

Denetleme

Moles ile uğraştığınızı onayladıktan sonra teftişe geçebilirsiniz. Bu aşamada, Köstebeklerin nerelerde aktif olduğunu öğrenmeniz ve onları mülkünüze neyin çekebileceğini gözlemlemeniz gerekecek. Bu, tedavi uygulamanızı nereye odaklayacağınızı belirlemenize yardımcı olacaktır.

Nereden İncelenmeli?

Köstebekler yeraltında yaşarlar, ancak yuvaları için yaprak ve ot toplamak üzere ara sıra yüzeye çıkarlar. Çimlerinize, bahçelerinize, tarlalarınıza ve ürünlerinize ve toprak tepeler (veya köstebek yuvaları) bulduğunuz yerlere bakın.

Bakılacak şey

Köstebek yuvaları ve tünelleri, istilanın en yaygın ve kolay belirtisidir. Köstebek yuvaları Gopher tünellerinden farklıdır, çünkü Gopher Tünelleri alttan tünel açar ve böbrek şeklinde tümsekler oluşturur, oysa köstebek yuvalarının şekli ovaldir ve dünyayı yükselten ve onları birbirine bağlayan küçük tepeler (veya sırtlar) oluşturan yüzey tünelleri oluşturur.

Köstebek yuvaları sizi aktif bir tünele götürecek. Bu köstebek höyüklerini bir sonda ile inceleyin, sondayı yerinden çıkan kirden birkaç inç uzağa sokun, sonda toprakta direnç göstermiyorsa, tünelinizi buldunuz. Tüneli bulduktan sonra tedavi uygulama zamanı.

Bahçenizde veya arazinizde bir köstebek olup olmadığını anlamanın diğer yolları, ölü çimen parçaları olup olmadığıdır. Köstebekler, böceklerle ziyafet çekmek için yapraklarınızın altında tünel açarken, bitki köklerine zarar vererek renklerinin solmasına, solmasına ve sonunda ölüme neden olurlar.

Tedavi

Köstebek aktivitesini onayladıktan sonra tedaviye başlama zamanı. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın .

İlkbahar ve sonbahar aylarında benler en çok sabahın erken saatlerinde veya akşam saatlerinde aktiftir. Bununla birlikte, bol miktarda besin kaynağı olduğunda veya toprağı seyahat etmeyi ve ziyafet çekmeyi daha kolay hale getirmek için sürekli yağmur yağdığında ortaya çıkabilecek, yıl boyu süren zararlılardır.

Üretken oyuklar olarak, bu yeraltı zararlıları, tedavi edilen alanlardan kolayca kaçabilir ve bahçenizin diğer kısımlarında ziyafet çekebilir. Besin kaynaklarını ortadan kaldırmak ve kullanılan diğer ürünlerden kaçınmak için mülkünüzün diğer bölümlerine gitmelerini önlemek için öncelikle Bifen LP Granülleri ve Köstebek ve Tarla Faresi Durdurucu Granüler Kovucu kullanmanızı öneririz. Mülklerini istila eden benlere zarar vermek istemeyen ev sahipleri sadece bu iki ürünü kullanmalıdır.

Köstebekleri ortadan kaldırmak için Victor Moleworms ve Answer Mechanical Mole Trap kombinasyonunu kullanmanızı öneririz. Cevap Mekanik Köstebek Tuzağı, tetiklendiğinde altındaki Köstebeği hızla kıstıracak metal sivri uçlar içeren kurulabilen bir tuzaktır. Victor Moleworms, yutulduğunda köstebekleri öldürecek olan solucanları (en sevdikleri yiyeceklerden biri) taklit eden zehirli bir yemdir.

Adım 1: Gıda Kaynağını Ortadan Kaldırın

Serpme Granül Ürün

Köstebekler, kurtçuklar, kırkayaklar, kırkayaklar gibi toprak kaynaklı böcekler veya cırcır böcekleri veya örümcekler gibi tünellerinin içine veya yakınında dolaşan diğer zararlılara çekilir. Bu haşereler, köstebeğin besleneceği böcek kalmayıncaya kadar bahçenizi terk etmeyecek veya kullanılan diğer ürünlere doğru gelmeyecektir. Bifen LP Granül, kurtçuk ve kırkayak gibi çim ve toprak kaynaklı birçok farklı haşereyi tedavi etmek üzere etiketlenmiş ve 3 aya kadar mücadeleye devam eden granül bir insektisittir.

Tedavi bölgenizin metrekaresini ölçerek ne kadar Bifen LP Granül kullanacağınızı belirleyin. Bunu yapmak için, tedavi alanının uzunluğunu ve genişliğini ayak cinsinden ölçün ve ardından çarpın (uzunluk X genişlik = kare görüntü). 2,3 ila 4,6 lbs arasında uygulayın. 1.000 fit kare çim başına Bifen LP. Granülleri çimlerinize yaymak için bir itme veya yayma yayıcı kullanmanızı öneririz.

Seçtiğiniz serpme makinesine uygun miktarda Bifen LP Granül yükleyin. Tedaviniz boyunca yürüyerek eşit şekilde yayın, bir kez paralel çizgiler halinde, ardından ikinci kez dikey bir açıyla (bir ızgara deseni gibi).

Bifen LP Granüller uygulandıktan sonra 0,5 inç su ile sulandırarak aktif hale getirin.

Adım 2: Kovucu ile Bariyer Oluşturun

El Yayıcı Kullanmak

Köstebekler, bahçelerin ve peyzajların üretken zararlılarıdır, çünkü bu alanlar toprakta yaşayan böcekler için ideal koşullar sağlar. Ayrıca bahçedeki standart kalın, yoğun toprak yerine nemli, tınlı toprakları tercih ederler. Bu nedenle, bu alanlarda kullanılmak üzere etiketlenmiş bir kovucu ile bu alanların etrafına bir bariyer oluşturmanız gerekecektir.

Köstebek Önleyici Granüler Kovucu, bu ürünle tedavi edilen bölgelerdeki köstebek koku ve tat alma duyusunu tahriş eden organik, granül bir üründür. Toksik olmayan bir formülasyon olarak bu, insancıl kontrol sağlar ve ev sahipleri için diğer köstebek kontrol ürünlerinin kullanımını artırır. Bu ürün bahçenizin, peyzajınızın ve mülkünüzün köstebeklerin ziyaret etmesini istemediğiniz bölümlerinin yakınında kullanılabilir.

Bu ürünün bir bahçe serpme makinesi, itmeli serpme makinesi veya el tipi serpme makinesi ile uygulanması gerekecektir  . Korunması gereken yuvalara, tünellere, girişlere ve bitkilere bol miktarda Köstebek ve Tarla Faresi Kovucu uygulayın  . Yenilebilir ürünlerin yakınında kullanırken, bir çevre uygulaması uygulayın.

İlk uygulamanın üzerinden 30 gün geçtikten sonra, daha önce tedavi edilen aynı alan üzerine Mole & Vole Stopper Granular Repellent'i tekrar uygulayın. 

3. Adım: Yanıt Mekanik Köstebek Tuzağını Ayarlayın

Köstebek Tuzağı Ayarla

Bir çubukla yoklayarak aktif tünelleri keşfettikten sonra, iki günün geçmesine izin verin. Tespit ettiğiniz delikler tekrar kapatıldıysa, bunlar aktif tünellerdir ve Cevap Mekanik Köstebek Tuzağını yerleştireceğiniz yer burasıdır.

En iyi sonuçlar için tuzaklarınızı öğleden sonra veya akşamın erken saatlerinde kurmalısınız. Yüzey yuvaları belirlendikten ve aktif oldukları kanıtlandıktan sonra, yüzey yuvasını dikkatlice düzleştirerek ve tuzağınızı emniyet yerindeyken zemine enjekte ederek tuzağınızı kurun, böylece kendi üzerine fırlama korkusu olmadan yuvanın derinliklerine yerleştirebilirsiniz. .

Tuzak yerin derinliklerine ve yuvanın üstüne yerleştirildikten sonra, tetik tavasının yüzey yuvasının tepesine temas ettiğinden emin olarak emniyeti açın ve sivri uçların tünele girmesine izin verin. Küçük delikler oluşturmak için sivri uçları yukarı ve aşağı hareket ettirebilir ve tuzak yaylandığında sivri uçların aşağı doğru fırlarken engellenmeyeceğinden emin olabilirsiniz.

Tuzağınızı kurun ve uzaklaşın. Köstebek tuzağınızı başarıyla yerleştirdiniz ve yerleştirdiniz.

4. Adım: Victor Moleworms'u uygulayın

Köstebek Yemi uygulaması

Victor Köstebek Kurtları, solucan gibi görünecek şekilde şekillendirildikleri için Köstebekleri hızla çekip öldürebilen etkili bir yemdir. Köstebek yuvalarındaki tüm aktif tünelleri bulduktan sonra delikleri işaretleyin ve 2 gün bekleyin. Delikler kapatılmışsa, bunlar aktif tünellerdir ve yemi yerleştireceğiniz yer burasıdır.

Tünellere yem atmak için, yemi tamamen tünelin içine itmek için sondayı kullanarak bir Victor Moleworm'u sonda deliğinden bırakın. Görsel incelemeye izin vermek için deliği bir parça çim, küçük bir kaya veya bir gazete parçasıyla örtün.

Her aktif derin tünelin her 5 ila 10 fitinde bir yem uygulamasını tekrarlayın. Tünel konumunu belirlemek için aynı prosedürü kullanarak yem uygulamasından 5 gün sonra tedavinin etkilerini kontrol edin. 48 saat sonra geri dönün ve tüm aktif tünel sistemlerini köstebek aktivitesi durana veya haşerenin kendisi yok olana kadar geri çekin.

önleme

çim biçme

Köstebekler mülkünüzden temizlendikten sonra, bazı önleyici tedbirler uygulayarak geri dönmemelerini sağlamanız gerekecektir. İşte köstebekleri bahçenizden ve manzaralarınızdan uzak tutmak için izlemenizi önerdiğimiz bazı önleyici tedbirler.

  • Böcekler için uygun koşulları ortadan kaldırmak için çiminiz 3 inç yüksekliğe ulaştığında biçin. Ek olarak, çimdeki nemi ve böceklerin yaşaması için gereken diğer koşulları önlemek için aşırı büyümüş ağaç dallarını, uzuvları ve yaprakları budamanız gerekecektir.
  • Düşen yapraklar, ince dallar ve diğer bitki artıklarını tırmıklayın çünkü bu, bazı böcek türlerinin ev koşulları için gerekli olan topraktaki nemi artırmaya yardımcı olur. Böceklerin azalmasıyla, köstebeğin mülkünüzü ziyaret etme olasılığı azalır.
  • Köstebeklerin mülkünüze çekilmesini önlemeye yardımcı olmak ve bu haşerenin ziyafet çekeceği diğer böceklerin varlığını kontrol etmek için çimlerinize her 3 ayda bir Bifen LP Granülleri gibi uzun süre kalıcı bir böcek ilacı uygulayın.
  • Bu zararlıyı sık sık ziyaret edilen yerlere gidip gelmekten caydırmak için köstebek tünellerini kaya ve toprakla kapatın.
  • Benlerin beslenmesi gereken böceklerden kurtulmak için Bifen LP Granülleri 3 ayda bir tekrar uygulayın. Yıl boyunca, özellikle de ilkbahar ve sonbaharda, köstebekleri mülkünüzden uzak tutmak için Köstebek ve Tarla Faresi Granüler Kovucu uygulamanız gerekecektir.

Temel Çıkarımlar

Benler nedir?

  • Köstebekler, yemek için kurtçuklar ve diğer küçük böcekleri aramak için yeraltını kazarak bir mülke izinsiz girebilen yıkıcı hayvanlardır.

Benlerden Nasıl Kurtulunur?

  • Besin kaynaklarını kontrol altına almak ve kullanılan diğer ürünlerle temasını artırmak için önce Bifen LP Granül, ardından Köstebek ve Tarla Faresi Granül Kovucu uygulanmasını öneririz. Daha sonra, önceki ürünler nedeniyle köstebekler için daha cazip hale gelecek olan Mekanik Köstebek Tuzağı ve Victor Köstebek Kurtları'nı kuracaksınız. 

Köstebek Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Yiyecek kaynaklarından kurtularak ve mülkünüzde bir bariyer oluşturarak Köstebeklerin geri dönmesini önleyin. Köstebeklerin bayıldığı böcekleri yok etmek için Bifen LP Granülleri her 3 ayda bir çimlerinize yayın. Vole & Mole Stopper Granular Repellent ile her 30 günde bir bolca yayarak köstebekleri bahçenizden uzaklaştırın. 
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.