Koca Başlı Karıncalardan Nasıl Kurtulurum?

 Koca Başlı Karıncalardan Nasıl Kurtulurum?

Koca Başlı Karınca Kontrolü: Koca Başlı Karıncalardan Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa Koca Başlı Karınca kontrol rehberidir. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Koca Başlı Karıncaları kontrol altına alacaksınız. Bu kılavuzu takip edin ve önerilen ürünleri kullanın ve Koca Başlı Karıncaların %100 kontrolünü garanti ediyoruz.

Koca Başlı Karıncalar, genellikle evleri ve işyerlerini istila eden birçok karınca türünden biridir. Bu karıncalar açık kahverengi ila koyu kırmızımsı kahverengi renktedir ve iki farklı işçi karınca sınıfına sahiptir. Büyük işçi karınca, bir inçin 1/8'i uzunluğundadır ve türünün adını bu şekilde aldığı muazzam bir kafası vardır. Küçük işçiler 1/16 inç uzunluğundadır ve büyük kafaları yoktur, ancak gözlerin arkasında aniden daralan kafa şekillerinden tanınabilirler.  

Bu karınca türü genellikle yapılara temeldeki ve pencere ve kapıların etrafındaki çatlaklardan veya derzlerden girer. Evlerin içinde yuva yapmasalar da, yiyecek ve su ararken genellikle evlere girerler.

Koca Başlı Karıncalar iki özel nedenden dolayı sorun olabilir. Birincisi, ısrarcı toplayıcılardır ve hem evin içinde hem de dışında yiyecek ararlar. İkincisi, Koca Başlı Karıncaların evlerin içinde ve kolonilerine giden ve kolonilerinden çıkan patikalarda kir yığınları ve diğer döküntüler bıraktıkları bilinmektedir. 

Koca Başlı Karıncalar sokmaz veya önemli bir yapısal hasara neden olmazken, müdahale edilmezse süper koloniler oluşturdukları bilinmektedir. Koca Başlı Karıncaları ele almak için neler yapabileceğinizi ve bunları ortadan kaldırmak için en iyi hangi profesyonel ürünlerin işe yaradığını öğrenmek için okumaya devam edin. 

Kimlik

Tedavi etmeden önce, başka bir türle değil, Koca Başlı Karıncalarla uğraştığınızdan emin olmalısınız. Yanlış tanımlama, yanlış tedavi ürünlerinin kullanılmasına yol açarak zaman ve para israfına neden olabilir. Koca Başlı Karıncalar, vücutlarının geri kalanıyla orantılı olarak büyük kafaları nedeniyle diğer karınca türlerinden benzersizdir. Koca Başlı Karıncaları diğerlerinden ayıran ortak özellikleri aşağıda bulabilirsiniz.

  • Koca Başlı Karıncaların iki tür işçisi vardır: Büyük işçiler ve Küçük işçiler.
  • Küçük işçiler genellikle yaklaşık 2 mm uzunluğundadır.
  • Büyük işçiler, genellikle yaklaşık 4 mm uzunluğundadır ve kocaman kafaları vardır.
  • Hem Büyük hem de Küçük işçiler kırmızımsı kahverengi ila koyu ila neredeyse siyahtır.
  • Parçalı antenleri vardır.
  • Ağırlıklı olarak Avustralya'da olduğu kadar Florida ve Hawaii'de de bulunur.

Mülkünüzdeki Koca Başlı Karıncaları doğru bir şekilde tanımlamanıza yardımcı olması için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın. Hala emin değilseniz, karıncanın yüksek kaliteli bir yakın çekim fotoğrafı ile bizimle iletişime geçebilirsiniz, biz de sizin için türü belirlemeye çalışırız.

Denetleme

Koca Başlı Karıncalarla uğraştığınızı onayladıktan sonra bir inceleme yapmanız gerekir. Bu aşamada, tedaviyi nereye odaklayacağınızı bilmek için Koca Başlı karıncaların bulunduğu alanları veya istila ettikleri yerleri bulmanız gerekir.

Nereden İncelenmeli?

Bigheaded karıncalar iç mekanlarda nadiren koloni yaptıklarından, bu yüzden dışarıyı inceleyerek başlayın. Bahçenizde, ağaçların yakınında, kütüklerin, taşların, tuğlaların altında, bahçe molozlarının altında, yaprak çöplerinde ve genel dağınıklıkta arama yapın. Ayrıca araba yollarında, kaldırıma yakın, döşemenin altındaki temel çevresinde arama yapın. Yapınızda Koca Başlı karıncaların girebileceği olası çatlakları ve yarıkları arayın.

Banyolarda, mutfaklarda, çatı katlarında ve bodrumlarda iç mekan araması. Banyoda, lavaboların etrafını ve altını ve nemin biriktiği yerleri araştırın. Mutfakta tezgahı, pencere çerçevelerinin yakınlarını, kapı çerçevelerini, cihazların altını ve kırıntıların genellikle biriktiği yerleri kontrol edin.

Bakılacak şey 

Karınca toplama yolları ve kolonileri arıyorsunuz. Mülkünüzü yukarıda belirtilen tüm yerlerde inceleyin ve yiyecek arama yollarını arayın, mümkünse onları kaynağına kadar takip edin. Koca Başlı Karıncalar genellikle yerin altında yuva yaptıklarından, bu sizi altına veya kaldırımın kenarına bakmak için kaldırmanız gereken bir nesneye yönlendirebilir.

Koloni olduğuna inandığınız birkaç alanı veya yiyecek arama yollarını belirledikten sonra, kimyasal arıtmanıza odaklanacağınız yer burasıdır.

Tedavi

Bigheaded Ant Activity'yi onayladığınızda, tedaviyi uygulama zamanı. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

Koca Başlı Karıncalardan kurtulmada en büyük başarı için, hem içeride hem de dışarıda tedavi etmeniz gerekir. Fipro Köpüren Aerosol ve Ant-Trax Karınca Yeminin bir kombinasyonu en iyi şekilde çalışırken, açık havada alanları tedavi etmek ve karınca höyüklerini ıslatmak için Bifen LP Granülleri ve Supreme IT Insektisit içeren en etkili programı bulduk.

Adım 1 - Supreme IT ile Dış Mekan Tedavisi

Bigheaded karınca tedavisi onu geri kazanıyor

Supreme IT, kolonileri ıslatmak ve yapınızın temeli çevresinde bir çevre bariyeri oluşturmak için kullanılacak güçlü bir böcek ilacıdır. Bu ürünün 90 gün sürecek bir kalıntısı (veya uzun süreli etkileri) vardır. Ayrıca Koca Başlı karıncalar gibi böcekleri püskürtmek ve öldürmek için de çalışır.

Bahçenizin ve mülkünüzün kare görüntülerini ölçerek (uzunluk x genişliği ölçün ve hesaplayın) püskürtücünüzde ne kadar Supreme IT karıştırmanız gerekeceğini belirleyin. 1 ons Supreme IT, bir galon su ile 1.000 fit kareyi tedavi edecek. Püskürtücünüzde uygun miktarda Supreme IT'yi suyla karıştırın, iyice çalkalayın ve uygulamaya hazırsınız.

Supreme IT karışımını, yapınızın temelinden 3 fit yukarı ve 3 fit dışarı püskürterek yapınızın çevresine uygulayın. Bu şekilde yapının tüm çevresine püskürtün, aynı zamanda pencere çerçeveleri, kapı çerçeveleri, saçaklar, alt yüzeyler, yağmur olukları, garaj kapıları, elektrik/sıhhi tesisat geçişleri ve çatlaklar ve yarıkların çevresine de püskürtün.

Adım 2 - Yayın Bifen LP Granüller

Serpme Bifen LP Granüller

Bifen LP Granüller, karıncalar da dahil olmak üzere birçok farklı çim böceğini tedavi etmek için etiketlenmiş granüler bir böcek ilacıdır. Bifen LP'nin kalıntı etkisi 3 aya kadar devam edebilir ve Koca Başlı Karınca istilasına karşı tüm bahçenize yayınlanabilir.

Tipik uygulama oranı, 1.000 fit kare çimi işlemek için 2,3 pound Bifen LP'dir. Bifen LP Granüllerini yayınlamak için, bir itmeli yayıcı veya Plantmates Scatterbox gibi bir el yayıcı kullanabilirsiniz. Her iki stilin de kullanımı kolay olsa da, bir el serpme makinesinden daha fazla granül tuttuğu ve kısa sürede çok fazla alanı kaplayabildiği için bir yayın daha büyük çimler için daha uygun olabilir. Granülleri bir çiçek tarhına, ağaçların etrafına yaymanız gerekiyorsa veya daha küçük bir alanı kaplıyorsanız ve bunu hızlı ve hassas bir şekilde yapmak istiyorsanız, Plantmates Scatterbox el serpme makinesi idealdir.

Çiminizin kare görüntüsünü ölçtükten sonra (çiminizin uzunluk x genişliğini ölçün ve hesaplayın), serpme makinenize uygun miktarda Bifen LP ekleyin ve ardından sabit bir hızda yürürken tüm çiminize eşit şekilde yayın. Bifen LP'yi çiçek tarhlarına, ağaçların çevresine ve karınca faaliyeti gördüğünüz yerlere yayın.

3. Adım - Supreme IT ile Tümsekleri Islatma

Sırılsıklam karınca tepesi

Bulabildiğiniz kolonileri veya yuvaları ıslatmak için, önce kaçmaya çalışan karıncaları öldürmek için koloni açıklığının çevresine püskürtmek isteyeceksiniz. Ardından, püskürtücüyü doğrudan tümseğe doğrultun ve tamamen sırılsıklam olana kadar ürünle doyurun.

Adım 4 - Fipro Köpüren Aerosol ve Ant-Trax Karınca Jel Yemi ile İç Mekan Tedavisi

Bigheaded Karıncaları aktif olarak yiyecek aramak için, kapalı alanda tedavi şarttır. İki ürün kullanacaksınız: Fipro Foaming Aerosol ve Ant-Trax Ant Bait. Bu ürünlerin her ikisi de, yavaş çalışan ve yem olarak çalışan, karıncaların zehri tüm popülasyonun daha fazla yok edilmesinin meydana geldiği koloniye geri taşımasına izin veren itici değildir. 

Fipro Köpüren Aerosol

Fipro Aerosol

Fipro, kullanıma hazır bir aerosol kutusunda gelir ve diğer pestisitlerin giremediği alanlarda karıncalara ulaşmak için harika olan benzersiz bir köpürme etkisine sahiptir. Kullanmak için, sadece saman tüpünü enjekte edin ve Bigheaded Ant aktivitesini fark ettiğiniz çatlaklara ve yarıklara uygulayın. Pencere çerçevelerine, kapı çerçevelerine, lavaboların altına (sıhhi tesisatın duvara girdiği yerlere), süpürgeliklere ve Bigheaded Ant faaliyetini fark ettiğiniz küçük çatlak veya çatlaklara yakın bir yere uygulayın.

Ant-Trax Karınca Yemi

ant trax tedavisi karınca yemi

Ant-Trax, kolay uygulama için uygun bir şırıngada gelen çekici bir karınca yemi ürünüdür. Ant-Trax formüle karşı koyamayacak ve yemi koloniyle paylaşmak için yuvasına geri götürecek ve sonunda tüm popülasyon zehre yenik düşecektir.

Yiyecek arama yollarının bulunduğu alanlarda bezelye büyüklüğünde bir damla oranında uygulayın, her yerleşimi en az bir fit ayırın. Pencere çerçevelerine, kapı çerçevelerine, tezgahlara, cihazların arkasına ve Koca Başlı Karıncaların bulunduğu yerlere uygulayın.

Her iki üründe de ortaya çıkan karıncaları öldürmemeyi veya Fipro ve Ant-Trax uygulanan alanları (temizlik malzemeleri kullanarak) temizlememeyi unutmayın. Buradaki amaç, karıncaların ürünlerle temas etmesini sağlamak ve onları yuvaya geri getirmektir.

7 ila 10 gün geçmesine izin verin ve her iki ürünle temas eden karıncaları rahatsız etmeyin. Bu süre zarfında temizlik malzemeleri kullanmayın veya yiyecek arama yollarını bozmayın.

önleme

önleme büyük başlı karınca kontrolü

Bigheaded Karıncaları ortadan kaldırdıktan sonra, herhangi bir yeniden istila olasılığını ortadan kaldırmak için önleyici tedbirler uygulamanız gerekir. Bigheaded karıncalar için daha az dostça hale getirmek için çevrede değişiklikler yapmak çok önemlidir. 

  • Koca başlı karıncalar sadece yiyecek ararken içeri girerler ve yağlı ve yağlı yiyecekleri severler. Evinizi temiz tutun ve dökülenleri hemen silin. Ayrıca, yiyeceklerinizi sıkı kaplarda saklayın ve çöplerinizi düzenli olarak çıkarın.  
  • Kalafatla veya Black Out Pest Köpüğümüzle kapatarak evinize olası giriş yollarını ortadan kaldırmak, Bigheaded karıncaların evinize giriş noktalarını azaltacaktır.
  • Bahçenizin etrafını temizleyin, odun yığınları, yaprak döküntüleri, kereste, kütükler, taşlar, tuğlalar ve diğer olası barınak alanları gibi genel bahçe kalıntılarını toplayın.
  • Evinize erişimi engellemek için bitki örtüsünü mülkünüzden uzaklaştırın.
  • Ve son olarak, karıncaları kovacak ve öldürecek koruyucu bir bariyer oluşturmak için mülkünüzün çevresinde her 90 günde bir Supreme IT kullanın.

Temel Çıkarımlar

Koca Başlı Karıncalar nedir?

  • Koca Başlı Karıncalar, anormal derecede büyük kafalara sahip olan büyük işçi karıncalarıyla tanınan benzersiz bir karınca türüdür.

Koca Başlı Karıncalardan Nasıl Kurtulunur?

  • Supreme IT, Bifen LP Granules, Fipro Foaming Aerosol ve Ant-Trax Karınca Yemi kullanan bir iç/dış mekan tedavi programı Koca Başlı Karıncaların tam kontrolü için gereklidir.

Koca Başlı Karıncaların Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Evinizi Bigheaded karıncalar için daha az hoş karşılanacak şekilde değiştirerek Bigheaded Ant'ın yeniden istilasını önleyin. Düzenli olarak temizlik yapmak ve giriş noktalarını kapatmak, kalıcı kontrol sağlamada uzun bir yol kat edecektir.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.