Kırmızı Orman Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

Kırmızı Orman Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

Kırmızı Orman Karınca Kontrolü: Kırmızı Orman Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa bir Kırmızı Orman Karınca kontrol kılavuzudur. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Kırmızı Orman Karıncalarının kontrolünü ele geçireceksiniz. Bu kılavuzu izleyin ve önerilen ürünleri kullanın ve Kırmızı Orman Karıncalarını %100 kontrol altına almayı garanti ediyoruz.

 Bir evde meydana gelebilecek en  yaygın karınca sorunlarından biri, Kırmızı Orman Karıncaları tarafından istila edilmesidir. Diğer karınca türlerinden farklı olarak, Kırmızı Orman Karıncalarının çoğu böcek ilacına uyum sağlama yetenekleri ve dirençleri nedeniyle kontrol edilmesi özellikle zor olabilir.

Gezici karıncalar çok küçüktür ve renkleri soluk sarıdan koyu kahverengiye kadar değişebilir. 9 parçalı antenleri ve pürüzlü bir göğüsleri olduğu için diğer karıncalardan biraz farklı görünüyorlar.

Gezici karıncalar borulardan, çatlaklardan, pencere ve kapılardan geçerek veya eve yakın ağaç dallarına tırmanarak evlere kolayca girebilirler. İç mekanlarda, banyolar veya sıhhi tesisat ve su ısıtıcılarının yanı sıra mutfaklar gibi nemin yüksek olduğu alanlarda yaygındır.

Eviniz Kırmızı Orman Karıncaları tarafından istila edildiyse, aşağıdaki Kendin Yap rehberimiz, istilayı kendiniz ortadan kaldırmak için sizi profesyonel kalitede ürünler ve bilgilerle donatabilir. Kırmızı Orman Ant Control için en iyi tavsiye edilen ürünleri ve bu sıkıntıların üstesinden gelmek için en iyi stratejiyi öğrenmek için aşağıyı okumaya devam edin.

Kimlik

Bir tedavi programına devam etmeden önce, Kırmızı Orman Karıncaları ile uğraştığınızdan kesinlikle emin olmanız gerekir. Dikkatsiz tanımlama, etkisiz olacak ve size zaman ve paraya mal olacak yanlış ürünlerin kullanılmasına yol açabilir. Aşağıda, kolay tanımlama için Kırmızı Orman Karıncalarının neye benzediğine dair bazı özellikler verilmiştir.

  • Gezici karıncalar, 1 ila 3 mm boyutlarında çok küçüktür. Tipik olarak kırmızımsı kahverengi renktedirler ve açık renkli çeneleri ve kahverengimsi sarımsı bir renk olan antenleri vardır.
  • Bir dizi farklı karınca türünde ortak olan Kırmızı Orman Karıncalarının küçük boyutu ve rengi nedeniyle, Gezici Karınca, Küçük Siyah Karıncalar gibi diğer birçok karınca türüyle karıştırılmıştır .
  • Diğer bazı ayırt edici özellikleri ise iri gözleri ve tüm vücutlarını kaplayan tüyleri ve 9 segmentli antenleridir.

Denetleme

gezici karınca muayene

Kırmızı Orman Karıncaları ile uğraştığınızı onayladıktan sonra, Kırmızı Orman Karıncalarının nerede yuva yaptığını bulmak için bir inceleme yapmanız gerekecektir. İnceleme sırasında, Kırmızı Orman Karıncalarının aktif olduğu "sıcak noktaları" bulmaya odaklanacak ve aynı zamanda yuvalarını bulmaya çalışacaksınız.

Nereden İncelenmeli? 

Muayenenize açık havada başlayın. Bahçenizde özellikle çürüyen ağaç ve toprakta arama yapın. Avludaki kütükleri, kayaları, tuğlaları, ağaç yığınlarını, yaprak döküntülerini ve genel dağınıklığı inceleyin. İç mekanlarda çatlak ve yarıklarda ve nemin biriktiği yakın bölgelerde arama yapın. Hizmet odalarında, banyoların yakınında, su ısıtıcılarının yakınında, mutfaklarda ve çatı katlarında ve bodrumlarda bu alanlarda sızıntı olup olmadığını kontrol edin.

Bakılacak şey

Kırmızı Orman Karıncalarını ve yiyecek arama yollarını arıyorsunuz. Etrafta dolaşan Kırmızı Orman Karıncalarını yakından inceleyin ve gittikleri yolları not edin. Vaktiniz varsa, karıncayı yoğun aktivite alanlarına ve muhtemelen yuvalanma alanlarına dönene kadar takip edebilirsiniz.

İz belirgin değilse, fıstık ezmesi gibi zararsız bir yem kullanın ve karıncaların oraya gelmesini bekleyin, karınca izlerini o zaman fark edeceksiniz. Karınca izlerini takip ettikten ve kolonilerini, yuvalarını veya izlerini belirledikten sonra tedaviyi uygulayacağınız yer burasıdır.

Tedavi

Kırmızı Orman Ant etkinliğini onayladığınızda, tedaviye başlama zamanı gelmiştir. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

Kırmızı Orman Karınca Kontrolü için en önemli önerilerimiz, Kırmızı Orman Karıncalarını evinizden uzak tutacak bir bariyer oluşturmak için Supreme IT Insektisit ile açık havada bir tedavi uygulamaktır. İç mekanlarda, Ant-Trax Ant Bait ve Fipro Foaming Aerosol kombinasyonunu kullanın.

Adım 1 - Supreme IT İnsektisit ile Bariyer Tedavisi

gezici karınca tedavisini geri al

Supreme IT, 75'ten fazla haşereyi hedef alacak güçlü bir insektisittir ve karıncaları hem uzaklaştırıp öldürdüğü hem de yapının içine girmelerini önlediği için evin dış cephesinde bariyer tedavisi olarak kullanmak için mükemmel olacaktır. Ayrıca 90 güne kadar sürecek bir artık (veya uzun vadeli etkileri) vardır.

1 ons Supreme IT'yi bir pompa püskürtücünün içinde bir galon suyla karıştırın. Bu uygulama oranı 1.000 metrekareyi tedavi edecek. Supreme'i yapınızın temelinden 3 fit yukarı ve 3 fit dışarı püskürterek evinizin çevresine uygulayın. Bu şekilde püskürtme yaparken aynı zamanda pencere çerçevelerine, kapı çerçevelerine, saçaklara, çatı altlarına, yağmur oluklarına, elektrik/tesisat geçişlerine, çatlak ve yarıklara da püskürtün. 

Açık havada herhangi bir koloni bulabilirseniz, bir ıslatma tedavisi yapın. Bunu yapmak için koloni açıklığının çapının her yerine püskürtün. Ardından, pompalı püskürtücünüzün kapağını açın ve bitmiş Supreme IT solüsyonunu koloni tamamen ıslanana kadar doğrudan koloniye uygulayın.

2 ila 4 saat geçmeden insanların veya evcil hayvanların uygulama yapılan alanlara girmesine izin vermeyin.

Adım 2 - Ant-Trax Karınca Yemi ile Kapalı Alanda Yemleme

tedavi an-trax gezici karıncalar

Ant-Trax, kolay uygulama için uygun bir şırıngada gelen çekici bir karınca yemi ürünüdür. Karıncalar bu formüle karşı koyamayacak ve yemi koloni ile paylaşmak üzere yuvalarına geri götürecekler ve sonunda tüm popülasyon zehre maruz kalacaktır. 

Kullanmak için pistona basmanız yeterlidir. Kırmızı Orman Karıncalarının gözlemlendiği alanlara bezelye büyüklüğünde bir damla uygulayın. Her uygulamayı en az bir ayakla ayırın. Tezgahlarda, mutfaklarda ve banyolarda, cihazların yakınında, süpürgeliklerin yakınında ve Kırmızı Orman Karıncalarının en yaygın olduğu her yerde uygulayın. Muayene sırasında karınca izlerini takip ettiyseniz ve bunlar sizi evde çatlaklara ve yarıklara yönlendiriyorsa, bu alanlara yem uygulayın.

Adım 3 - Çatlakları ve Yarıkları Fipro Aerosol ile Tedavi Edin

Fipro Aerosol

Fipro Foaming Aerosol, aerosol kutusunda kullanıma hazır olarak gelen köpüren bir insektisittir. Ölümcül aktif bileşen Fipronil içerir ve Kırmızı Orman Karıncalarına saklanıyor olabilecekleri dar alanlarda ve yarıklarda ulaşmak için mükemmeldir.

Kullanmak için, tüp pipetini enjekte edin ve Kırmızı Orman karıncalarının en yaygın olduğu çatlaklara ve yarıklara uygulayın. Lavaboların altına (sıhhi tesisatın duvarlara girdiği yerlere), hizmet odalarındaki çatlaklara ve yarıklara, su ısıtıcılarının yakınlarına, pencere çerçevelerine, kapı çerçevelerinin yakınlarına ve Kırmızı Orman Ant faaliyetini fark ettiğiniz her yere uygulayın.

önleme

önleme gezici karıncalar

Tedavi yapıldıktan sonra, Kırmızı Orman Karınca sorununuz kısa süre sonra kontrol altına alınmalıdır, ancak tekrarlamadıklarından emin olmak için önleyici tedbirler uygulamanız gerekecektir.

  • Evinizin veya mülkünüzün etrafındaki nem sorunlarını azaltarak başlayın. Duran suyu ortadan kaldırın, sızdıran muslukları onarın, sızıntıları onarın ve hatalı tesisatı düzeltin. Bu, su kaynaklarını azaltmada uzun bir yol kat edecek, bu da onları hareket etmeye ve onlara nem sağlayan başka alanlar aramaya zorlayacaktır. 
  • Düzenli bir temizlik programı sürdürün; bu, düzenli olarak vakumlama, süpürme, tezgahı temizleme ve dökülenleri ve oluşan yiyecek kırıntılarını toplama anlamına gelir. Bu, Kırmızı Orman Karıncalarının evinizde yiyecek kaynakları bulmasını zorlaştıracaktır.
  • Son olarak, Kırmızı Orman karıncaları için özellikle çürüyen ahşap için barınak alanları oluşturabilecek bahçedeki kalıntıları kaldırın. Bahçenizdeki ağaç yığınlarından, kütüklerden, kayalardan, tuğlalardan, yaprak döküntülerinden ve genel dağınıklıktan kurtulun. 

Temel Çıkarımlar

Gezici Karıncalar nedir?

  • Gezici Karıncalar, büyük koloniler oluşturmalarıyla ve yiyecek aramak için evlerin içine girmeleriyle bilinen rahatsız edici bir karınca türüdür.

Kırmızı Orman Karıncalarından nasıl kurtulurum

  • Kırmızı Orman Karıncalarını ortadan kaldırmak için önerimiz, Supreme IT Insektisit ile dış mekanda bir çevre uygulaması ve Ant-Trax Karınca Yemi ve Fipro Aerosol'ün iç mekanda uygulanmasıdır.

Kırmızı Orman Karınca Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Nemi azaltarak ve yaprak döküntülerini ve bahçe döküntülerini sınırlayarak Kırmızı Orman Karıncalarının gelecekteki istilalarını önleyin. 
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.