Hayalet Karıncalardan Nasıl Kurtulurum?

Hayalet Karıncalardan Nasıl Kurtulurum?

Hayalet Karınca Kontrolü: Hayalet Karıncalardan Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa bir Hayalet Karınca kontrol rehberidir. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Hayalet Karınca olasılığını azaltacaksınız. Bu kılavuzu izleyin ve önerilen ürünleri kullanın; Hayalet Karınca popülasyonunuzda büyük bir azalmayı garanti ediyoruz.

Herhangi bir karınca istilasına sahip olmak oldukça rahatsız edici olabilir, ancak özellikle şaşırtıcı olan bir tür karınca istilası, Hayalet Karıncaların istilasıdır. Hayalet karıncalar, küçük boyutlarından ve hayaletlere benzer şekilde onları görmeyi zorlaştıran solgun bacaklara ve vücutlara sahip olmalarından dolayı isimlerini alırlar. Hayalet karıncalar, ev sahipleri hangisinin daha hayalet benzeri olabileceğini fark etmeden kaybolabilir ve yeniden ortaya çıkabilir.

Hayalet Karıncalar aslen dünyanın tropikal bölgelerindendir (büyük olasılıkla Afrika veya Asya), ancak son yıllarda Amerika Birleşik Devletleri'nin güneydoğu kesiminde ortaya çıkmıştır. Buraya gelmelerinin yolu büyük ihtimalle denizaşırı ülkelerden sevk edilen kutular, kasalar ve diğer ev eşyaları üzerinde otostop çekmekti. Ülkenin kuzey kesimlerinde, Hayalet karıncaların yalnızca yeterince ısıtılan binalarda veya seralarda hayatta kaldıkları bilinmektedir.

Hayalet karınca diyeti, yaprak bitleri gibi bitkilerle beslenen böceklerden toplanan bal özünden oluşur. Yiyecek aramak için kapalı meskenlere girdiklerinde genellikle çeşitli tatlıları hedef alırlar. Bir Hayalet Karınca salgınıyla karşılaşıyorsanız, bu kılavuz yardımcı olabilir. Mülkünüzden Hayalet Karıncalardan kalıcı olarak kurtulmak için aşağıdaki önerileri ve tavsiyeleri izleyin.

Kimlik

Hayalet Karınca tanımlaması Hayalet karıncalardan nasıl kurtulurum

Bir tedavi programı uygulamadan önce, diğer bazı böcek türleriyle değil, Hayalet Karıncalarla uğraştığınızdan emin olmanız gerekir. Yanlış tanımlama, yanlış tedavi ürünlerinin kullanılmasına yol açarak zaman ve para israfına neden olabilir. Neyse ki, Hayalet Karıncaları tespit etmek kolaydır. Aşağıda Hayalet Karıncaları diğerlerinden ayıran ortak özellikleri bulabilirsiniz.

  • Hayalet Karıncaların uzunluğu 1,3 ila 1,5 mm arasındadır. Diğer karınca türlerinden farklı olarak hemen hemen her Hayalet Karınca aynı boyuta sahiptir.
  • Başları ve göğüsleri koyu kahverengi veya tamamen siyah olan, soluk ila beyaz renkte olma eğiliminde olan renkleriyle tanımlanabilirler.
  • 12 parçalı antenleri vardır ve bölümleri uca doğru giderek kalınlaşır.
  • Küçük boyutları ve neredeyse opak görünümleri, hayalet karınca işçileri görmeyi zorlaştırır, bu yüzden "hayalet karıncalar" olarak icat edildiler.

Mülkünüzdeki Hayalet Karıncaları tanımlamanıza yardımcı olması için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın. Tamamen emin değilseniz, bizimle iletişime geçin, size Hayalet Karınca tanımlaması konusunda yardımcı olalım.

Denetleme

hayalet karınca muayenesi

Hayalet Karıncalarla uğraştığınızı onayladıktan sonra bir inceleme ile ilerleyebilirsiniz. Muayene sırasında Hayalet Karıncaların bulunduğu bu alanları bulmaya odaklanacaksınız ve bu size tedaviyi nereye uygulayacağınızı söyleyecektir. 

Eşsiz görünümü ve küçük boyutu sayesinde hayalet karıncalar kolayca tespit edilebilir. Hayalet karıncalar, mutfaklarda ve banyolarda lavabolarda, tezgahlarda ve zeminlerde süpürürken görülebilir. Ezildiğinde, işçiler çürük hindistancevizi kokusuna benzer bir koku yayarlar.

Nereden İncelenmeli?

Hayalet Karıncalar genellikle insan faaliyetinin yakınında bulunur ve yuvalar bahçedeki molozların altında, tuğlaların, taşların ve saksı bitkilerinin altında görünebilir. İç mekanlarda küçük çatlak ve yarıklarda, küçük yarıklarda ve açıklık ve duvar boşluklarında bulunabilirler.

Dış mekanda, kütüklerin, kayaların, tuğlaların, ağaç yığınlarının, yaprak çöplerinin ve genel dağınıklığın ve dış mekan nesnelerinin altını yakından inceleyin. Çatlak ve yarıklarda, duvar boşluklarında, banyoların ve mutfakların yakınında, özellikle neme yakın yerlerde ve rutubetin olduğu her yerde arama yapın.

Bakılacak şey

Hayalet Karıncaları ve yiyecek arama yollarını arıyorsunuz. Yukarıda belirtilen alanlarda Hayalet Karınca faaliyeti belirtileri arayın. Herhangi bir iz bulursanız, özelliklerini ayırt etmek için bir büyüteç kullanın. Hayalet Karıncaların bulunduğu genel alanları belirledikten sonra tedaviyi uygulayacağınız yerler bunlar olacaktır.

Tedavi

Hayalet Karınca etkinliğini onayladıktan sonra tedaviye başlama zamanı. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

Hayalet Karıncalardan kurtulmak için, Supreme IT'nin bahçenize ve çevrenize ve ayrıca doğrudan karşılaştığınız herhangi bir karınca tümseğine dış mekan uygulamasını öneririz. İçeride, yiyecek arayan işçi karıncaları öldürmek için Ant-Trax Karınca Yemi uygulayın.

Adım 1 - Dış Mekan Tedavisi

BT tedavisi hayalet karıncaları geri kazanın

Supreme IT, 75'ten fazla haşereyi hedef alan güçlü bir böcek ilacıdır ve karıncaları hem öldürür hem de kovar. Bu ürünü, dışarıdaki herhangi bir koloniyi ıslatmak ve yapınızın çevresinde (içeride istila varsa) Hayalet Karıncaların içeri girmesini engelleyecek bir çevre bariyeri oluşturmak için kullanacaksınız. Ayrıca 3 ay sürecek kalıcı (veya uzun vadeli etkileri) vardır.

Önce bahçenizin ve çevrenizin metrekaresini hesaplayarak ne kadar Supreme IT'ye ihtiyacınız olacağını belirleyin. Bunu yapmak için ölçün (feet olarak) ve alan uzunluğunu genişlikle çarpın (uzunluk x genişlik = metrekare). 1 oz. Supreme IT'nin 1 galon suda 1.000 ft2 alanı tedavi edebilir.

Yapınızın temelinden 3 fit yukarı ve 3 fit dışarı püskürterek mülkünüzün tüm çevresine püskürtün. Bu şekilde püskürtme yaparken pencere çerçevelerine, kapı çerçevelerine, saçaklara, alt yüzeylere, garaj kapılarına, yağmur oluklarına, elektrik/sıhhi tesisat geçişlerine ve içinde dolaşırken gördüğünüz çatlaklara ve yarıklara da püskürtün.

Ardından, aynı uygulama oranını (1000 fit kare başına bir galon su ile 1 ons Supreme IT) kullanarak bir yayın uygulaması yapın. Çiminizin arkasından başlayın ve tüm çimi püskürterek çimin önüne doğru ilerleyin. Bu şekilde püskürtme yapılırken malç tarhları, çiçek tarhları, ağaçlar, bahçe artıkları ve süs bitkileri de hedef alınır. 2 ila 4 saat geçmeden insanların veya evcil hayvanların uygulama yapılan alanlara girmesine izin vermeyin.

Adım 2 - Ant-Trax Karınca Yemi ile İç Mekan Tedavisi

Hayalet Karınca Yemi tedavisi

Ant-Trax, karıncaların dayanılmaz bulduğu tatlı bir karınca yemidir. Yavaş hareket ederek karıncaların yemi tüm popülasyonun yok olduğu koloniye geri götürmelerine izin verir. Bu ürün, kolay uygulama için bir şırınga içinde gelir.

Hayalet Karınca aktivitesinin yüksek olduğu yerlere bezelye büyüklüğünde bir damla uygulayın ve her yerleşimi en az bir fit ayırın. Tezgahlara, mutfaklara, banyolara ve Hayalet Karıncaları fark ettiğiniz her yere uygulayın.

Mümkünse Hayalet karıncaların oluşturacağı karınca izlerini gözlemleyin ve yuvaya kadar takip edin. Hayalet Karınca Yemini Hayalet karıncaların çıktığı çatlak ve yarıkların yakınına uygulayın ve ürünü 7 ila 10 gün yalnız bırakın.

Ant-Trax uygulanan bölgeleri öldürmeyin veya temizlemeyin. Burada amaç, karıncaların ürünle temas etmesini ve yuvaya geri götürmesini sağlamaktır. Yiyecek arama yolları gelişirse veya çok sayıda karınca belirirse paniğe kapılmayın. Rahatsız edilmeden yemle ziyafet çekmelerine izin verin.

7 ila 10 gün geçmesine izin verin ve temizlik malzemeleri kullanın veya yemle temas eden karıncaları öldürün.

önleme

Hayalet karıncalar bahçe enkazı

Hayalet Karıncaları yok ettikten sonra geri gelmelerini istemezsiniz. Hayalet Karıncalar için daha az uygun hale getirmek için çevreyi değiştirerek yeniden istilayı önleyin. Önerdiğimiz bazı önlemler şunlardır:

  • Bitki örtüsünü mülkünüzden uzaklaştırarak başlayın. Yer örtüsünden, çatıya değen sarkık dallardan ve yapınızın temeline değen bitkilerden kurtulun.
  • Evinizdeki yiyecekleri ve dökülenleri toplayarak düzenli bir temizlik programı sürdürün. Bulaşıkları sık sık vakumlayın ve temizleyin ve yiyecek kaynaklarını azaltmak için elinizden gelenin en iyisini yapın.
  • Yaprak bitlerini çeken bitkileri ve bal özü oluşturan diğer böcekleri de çıkarabilirsiniz. Bu bitkileri çıkararak, Hayalet Karıncalar için başka bir besin kaynağından kurtulacak olan yaprak bitlerini ortadan kaldıracaksınız.
  • Ve son olarak, Hayalet Karıncaları uzak tutmak için koruyucu bir bariyer oluşturmak üzere mülkünüzün çevresine her 90 günde bir Supreme IT püskürtün.

Temel Çıkarımlar

Hayalet Karıncalar Nedir?

  • Hayalet Karıncalar, adını neredeyse şeffaf bir karın ve bacaklardan oluşan göze çarpan görünümlerinden alan bir karınca türüdür.
  • Hayalet Karıncalar hızla yaygın bir ev zararlısı haline geliyor, evleri dışarıdan istila etmenin yanı sıra evin içinde yuvalar yapıyor.
  • Hayalet karınca, evdeki birçok farklı gıda maddesiyle beslenmesine rağmen, tatlılara özel bir yakınlıkları var gibi görünmektedir ve şeker, kek ve şuruplarla beslendikleri görülmüştür.

Evinizdeki ve Bahçenizdeki Hayalet Karıncalardan Nasıl Kurtulabilirsiniz? 

  • Supreme IT Insektisit ve Ant-Trax Karınca Yemi kombinasyonu ile Hayalet Karıncalardan kurtulun.
  • Supreme IT, Hayalet Karıncaları evin dışında tutan koruyucu bir bariyer oluşturmak için bahçenizin yanı sıra çevrenizin çevresine de karıştırılacak ve uygulanacaktır.
  • Ant-Trax Yemi, Hayalet Karıncaları gözlemlediğiniz alanlara stratejik olarak yerleştirilmelidir. Halkla paylaşmak ve ölmek için yemi kolonilerine geri götürecekler.

Hayalet Karınca Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Hayalet Karıncaların yeniden istilasını önlemek için, evdeki kırıntıları ve dökülenleri elektrik süpürgesiyle süpürün ve temizleyin ve yaprak çöpünü azaltın ve kümesteki bitki örtüsünü budayın. Supreme IT'nin önleyici uygulamaları, Hayalet Karıncaların geri dönmesini engellemeye de yardımcı olabilir.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.