Çılgın Karınca Kontrolü: Çılgın Karıncalardan Nasıl Kurtulurum?

Çılgın Karınca Kontrolü: Çılgın Karıncalardan Nasıl Kurtulurum?

Çılgın Karınca Kontrolü: Çılgın Karıncalardan Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa bir Çılgın Karınca kontrol rehberidir. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Çılgın Karıncaları kontrol altına alacaksınız. Bu kılavuzu takip edin ve önerilen ürünleri kullanın ve Çılgın Karıncaların %100 kontrolünü garanti ediyoruz.

Çılgın Karıncalar (Tawny veya Ahududu Çılgın Karınca olarak da bilinirler) düzensiz davranışları ve hareketlerinden dolayı,  iç mekanı istila ettiklerinde kontrol edilmesi en zor haşerelerden biridir. Adlarına “deli”yi bu şekilde kazandırmışlardır. Çılgın Karıncalar amaçsızca dolaşıyorlar ve diğer karıncalar gibi belirli yolları takip etmiyorlar. Tedavi edilmezse, Çılgın Karınca popülasyonları çok hızlı bir şekilde kontrolden çıkabilir.

Çılgın Karıncalar ya kahverengi ya da siyahtır ve son derece uzun, 12 parçalı antenleri ve ekstra uzun bacakları ile tanınabilirler. Çılgın Karıncalar ağırlıklı olarak Amerika Birleşik Devletleri'nin güneydoğu kesiminde bulunur. Her koloni milyonlarca karınca ve birden fazla kraliçe içerebilir. Kraliçeler zamanlarını yüzlerce yumurta yumurtlayarak geçirirler. İçeride, Çılgın karıncalar küçük çatlaklara, yarıklara ve boşluklara yuva yapabilir ve özellikle nemli alanlarda takılmaktan keyif alır.

Çılgın Karıncalar, insanları çeşitli seviyelerde etkileyebilir. İnsanları, vahşi yaşamı ısırırlar ve sığırlara ve kümes hayvanlarına saldırabilirler. Ayrıca elektrikli ekipmanı istila etme ve kısa devrelere neden olma eğilimleri vardır. Çılgın Karıncaların yarattığı elektrik hasarını onarmak için Amerika Birleşik Devletleri'nde yılda 140 milyon dolardan fazla harcanması gerektiğinden, bu hasar maliyetli olabilir.

Eviniz çılgın karıncalar tarafından istila edildiyse, aşağıdaki bu yardımcı kılavuz, Çılgın Karınca istilasının üstesinden kolaylıkla başarılı bir şekilde gelebilmeniz için doğru profesyonel araçlar ve DIY bilgi birikimi ile donatmanıza yardımcı olabilir.

Kimlik

Yaprak Üzerinde Çılgın Karınca

Tedaviye devam etmeden önce, Çılgın Karıncalarla uğraştığınızı belirlemeniz ve emin olmanız gerekir. Yanlış tanımlama, yanlış tedavi ürünlerinin kullanılmasına yol açabilir, bu da zamanınızın ve zor kazanılan paranızın boşa gitmesine neden olur. İşte Çılgın Karıncaların bazı ortak özellikleri, böylece kolay tanımlama için nasıl göründüklerini bilirsiniz.

  • Çılgın karıncalar küçüktür (yaklaşık 1/8 inç uzunluğunda) ve koyu renklidir, genellikle grimsi siyahtır, ancak ten rengi de olabilirler.
  • Vücutta kaba olan çok sayıda uzun tüy vardır. İşçi deli karıncaların uzun bacakları ve sopasız 12 parçalı uzun antenleri vardır.
  • Düzensiz kalıplarda hareket ettikleri için "Çılgın Karıncalar" adını taşırlar. Bir yiyecek arama yolu izlemelerine rağmen, onları diğer karınca türlerinden ayıran bir tür zikzak şeklinde hareket edebilirler.

Mülkünüzdeki Çılgın Karıncaları doğru bir şekilde tanımlamanıza yardımcı olması için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın. Hala emin değilseniz, karıncanın yüksek kaliteli bir yakın çekim fotoğrafı ile bizimle iletişime geçebilirsiniz, biz de sizin için türü belirlemeye çalışırız.

Denetleme

teftiş bahçesinde enkaz deli karıncalar

Çılgın Karıncalarla uğraştığınızı onayladıktan sonra, bir teftiş ile devam etmeniz gerekir. Bu aşamada, Çılgın karıncaların bulunduğu alanları veya istila ettikleri yerleri bulmanız gerekir, böylece tedaviye nereye odaklanacağınızı bilirsiniz.

Çılgın karıncalar çok yönlü bir diyete sahiptir ve yırtıcı, toplayıcı ve çöpçüdürler. Bir binanın içine girer girmez hemen yiyecek aramaya başlarlar. Çılgın karıncalar protein, hayvansal madde, yağ ve diğer böcekleri yemekten zevk alırlar, ancak şeker içeren yiyecekleri de kolayca yerler. İstilayı bulmak için hem içeride hem de dışarıda kontrol edin.

Nereden İncelenmeli?

Açık havada, Çılgın Karıncalar çürüyen tahtalara, düşmüş ağaç dallarına ve kütüklere, ağaç kütüklerine, taşların, tuğlaların ve kerestelerin altına yuva yapmayı tercih eder. Saksı bitkilerinin toprağında ve bahçelerde yuvalanmış olarak da bulunabilirler. İç mekanlarda, Çılgın karıncalar genellikle duvar boşluklarında ve zeminlerin altında, özellikle de sıhhi tesisat yakınında yuva yaparlar.

Bakılacak şey

Yiyecek arama yolları ve karıncaların kendilerini arıyorsunuz. Çılgın Karıncalar tipik olarak bir karınca yuvası yapmazlar. Bunun yerine yuvalarını ahşabın içinde, toprakta ve diğer oyuk yarıklarda oluştururlar. Yiyecek arama yolları ve karınca aktivitesi için yukarıda belirtilen tüm bu yerlerin çatlaklarını ve yarıklarını arayın. Tipik olarak Çılgın Karıncalar düzensiz kalıplarda ve rastgele yönlerde hareket eder. 

Tedavi

Çılgın Karınca etkinliğini onayladıktan sonra tedaviye başlama zamanı. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalmayı unutmayın.

Çılgın Karınca kontrolü hem iç hem de dış mekanlarda yapılmalıdır. Dış mekanda, bir bariyer oluşturmak için bahçenizin çevresine yayınla Supreme IT Insektisit uygulanmasının yanı sıra evinizin veya binanızın çevresine de uygulama yapılmasını öneririz. İç mekanlarda, Ant-Trax Karınca Tuzağı uygulamanızı ve ulaşılması zor alanlara ve dar alanlara D-Fense Dust uygulamanızı öneririz.

Adım 1 - Supreme IT ile Dış Mekan Tedavisi

çılgın karıncaları tedavi et

Supreme IT, Crazy Ants dahil olmak üzere 75'ten fazla haşereyi hedefleyen güçlü bir insektisittir. Hızlı bir yıkım ve 90 güne kadar uzun bir artık etki sağlar. Bu ürün aynı zamanda bir kovucu olarak da çalışır, bu nedenle böcek öldürücü bir bariyer oluşturmak için yapınızın çevresinde kullanmak mükemmeldir.

Ne kadar Supreme IT'ye ihtiyacınız olacağını belirlemek için tedavi alanının kare görüntüsünü hesaplayın (alan uzunluğunu ve genişliğini ölçün ve çarpın). Pompalı püskürtücüde bir galon su ile 1 ons Supreme IT, 1.000 fit kareyi tedavi edecektir. 

Karıştırıldıktan sonra, malçlanmış alanlar, çiçek tarhları, bahçe molozları ve çevre düzenlemesi gibi Crazy Ant yuvalama alanlarına püskürtün. Ardından, yapınızın temelinden 3 fit yukarı ve 3 fit dışarı püskürterek bir çevre uygulaması yapın. Bu şekilde püskürtme yaparken ayrıca pencere çerçevelerini, kapı çerçevelerini, saçakları, alt yüzeyleri, yağmur oluklarını, çatlakları ve çatlakları ve elektrik/su tesisatı geçişlerini de hedefleyin.

2 ila 4 saat geçmeden insanların veya evcil hayvanların uygulama yapılan alanlara girmesine izin vermeyin.

Adım 2 - D-Fense Tozunu Uygulayın

D-Fense Dust ile Çılgın Karıncalar İçin Toz Alma

İç mekan tedavinize başlamak için, içeri giren karıncaları tedavi etmek için D-Fense Dust kullanın. D-Fense Dust, duvar boşlukları, çatlaklar ve yarıklar gibi ulaşılması zor alanlarda ve çok sayıda Crazy Ant faaliyetinin olduğu neme eğilimli alanlarda kullanılabilen etkili bir su geçirmez böcek öldürücü tozdur.

D-Fense Dust'ı kullanmak için el tipi bir silgiye ihtiyacınız olacaktır. Duster'ı yarıya kadar D-Fense Dust ile doldurun ve havanın içeride dolaşması için bolca yer bırakın. Toz bezini sıkarak uygulayınız. Evinizin içindeki çatlak ve yarıklara, duvar boşluklarına, ev aletlerinin altına, süpürgeliklerin arkasına ve elektrik armatürlerinin arkasına uygulayın.

Adım 3 - Ant-Trax Karınca Yemini Uygulayın

şarbon karınca yemi tedavisi çılgın karıncalar

Ant-Trax, tatlı tadı nedeniyle Çılgın Karıncalar için çekici olan güçlü bir karınca yemidir. Yavaş çalışır ve karıncaların zehri yuvalarına geri götürmelerine izin verir ve burada popülasyon tamamen ortadan kalkar. Ant-Trax'ın kullanımı kolaydır ve kolay uygulama için bir şırınga olarak gelir. 

Çılgın Karınca faaliyeti fark ettiğiniz yerlere bezelye tanesi damlası oranında uygulayınız. Her uygulamayı en az bir ayakla ayırın. Pencere çerçevelerinin, kapı çerçevelerinin, tezgahların yakınına, lavaboların altına (neme yakın), cihazların çevresine ve yiyecek kaynaklarının yakınına uygulayın.

Ant-Trax uyguladığınız yerlerde karıncaları öldürmeye çalışmayınız veya temizlik ürünleri kullanmayınız. Amaç, karıncaların ürünle temas etmesine izin vermek ve böylece ürünü yuvalarına geri götürmelerini sağlamaktır. 7 ila 10 gün geçmesine izin verin ve karıncaların rahatsız edilmeden yemle ziyafet çekmesine izin verin.

önleme

çılgın karıncalar yard enkaz önleme

Çılgın Karınca istilası ortadan kaldırıldığında, bazı önleyici tedbirler alarak yeniden istilanın oluşmasını önlemek isteyeceksiniz. İşte Çılgın Karıncaların geri dönmemesini sağlamak için yapılması gereken bazı önemli şeyler:

  • Çimlerinizden bahçedeki kalıntıları azaltarak başlayın. Bu karıncaların kullanabileceği barınak alanlarını ortadan kaldırmak için bahçenizdeki ağaç yığınlarından, kütüklerden, kayalardan, tuğlalardan, ağaç kütüklerinden, yaprak çöplerinden ve genel dağınıklıktan kurtulun.
  • Düzenli bir temizlik programı sürdürün ve dökülenleri ve yiyecek kırıntılarını hızla temizleyin ve toplayın. Deli Karıncalar yiyecek kaynaklarını ortadan kaldırarak başka bir konutta yiyecek aramaya zorlanacaklar. Mülkünüzdeki nem problemlerini ortadan kaldırın.
  • Sızdıran muslukları ve su tesisatını onarın veya onarın.
  • Karıncaların evinize girmesini önlemek için bitki örtüsünü mülkünüzden uzaklaştırın.
  • Son olarak, karıncaların ve diğer böceklerin içeri girmesini önlemek için mülkünüzün çevresine her 90 günde bir Supreme IT püskürtün.

Temel Çıkarımlar

Çılgın Karıncalar nedir?

  • Çılgın Karıncalar, bahçeleri ve iç mekanları istila ettiği bilinen yaygın bir karınca istilasıdır. Düzensiz hareket kalıplarıyla ayırt edilirler. 

Çılgın Karıncalardan Nasıl Kurtulunur?

  • Çılgın Karıncaları ortadan kaldırmak için hem içeride hem de dışarıda işlem yapmanızı öneririz. İç mekan uygulamaları için Ant-Trax Ant Bait ve D-Fense Dust kullanın. Dış mekan uygulamaları için Supreme IT Insektisit kullanın.

Çılgın Karınca Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Çevresel değişiklikler yaparak (yaprak çöpü ve nem sorunlarını azaltarak) ve her 90 günde bir Supreme IT'nin önleyici bariyer uygulamasını gerçekleştirerek Crazy Ant'ın yeniden istilasını önleyin. 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.