Cep Sincaplarından Nasıl Kurtulurum?

Cep Sincaplarından Nasıl Kurtulurum?

Cep Sincap Kontrolü: Cep Sincaplarından Nasıl Kurtulunur?

Bu sayfa genel bir Cep Sincap kontrol kılavuzudur. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Cep Sincap'ın kontrolünü ele geçireceksiniz. Bu kılavuzu takip edin ve önerilen ürünleri kullanın ve Cep Sincap'ın %100 kontrolünü garanti ediyoruz. Kontrolü uygulamadan önce Cep Sincap'ın bölgenizde korunan bir tür olup olmadığını görmek için yerel ve eyalet yönergelerinize bakın.

Cep sincapları çizgi filmlerde komik görünebilir ve hatta bazı insanlar için sevimli bir hayvan olarak kabul edilebilirler, ancak bir arazi sahibinin arazisinde verebilecekleri zararın türü gülünecek bir konu değildir. Cep Sincapları, yalnızca bahçeleri kazarak çirkin görünen tümsekler ve delikler bırakan yıkıcı kemirgenlerdir, ayrıca ikamet etmeye karar verdikleri her yerde ekinleri ve bitki yaşamını yiyip yok etmeleriyle ünlüdürler.

Cep Sincapları zamanlarının çoğunu yer altında kendi oluşturdukları tünel sistemlerinde geçirdikleri için, bu hızlı hareket eden kemirgenleri kontrol etmek veya yakalamak oldukça zor olabilir. Bahçıvan, ev sahibi veya tarım çiftçisiyseniz, Cep Sincapları derhal ortadan kaldırılması gereken tam bir kabus olabilir.

Aşağıdaki DIY Cep Sincap tedavi kılavuzumuz, bu sinir bozucu haşereyle mücadele etmek için faydalı cevaplar ve ürün önerileri içermektedir. Her ikimizin de sunduğu doğru yaklaşım ve doğru kontrol ürünleri ile cep sincaplarını mülkünüzden uzaklaştırarak yarattıkları tahribata son verebilirsiniz.

Kimlik

Avludaki Cep Gopher

Tedavi etmeden önce, bir Cep Sincap veya yaygın olarak bilindikleri şekliyle "Sincap" ile uğraştığınızdan emin olmanız gerekir. Yanlış tanımlama, etkisiz olabilecek ve zaman ve para kaybı olabilecek yanlış tedavi ürünlerinin kullanılmasına yol açabilir. Aşağıda Cep Sincap'ın sahip olduğu tanımlayıcı özelliklerin listesini bulabilirsiniz.

  • Karanlıkta yeraltında gezinmelerine izin veren büyük bıyıkları var.
  • Boyutları 12 ila 4 inç arasında herhangi bir yerde ölçebilirler.
  • Renk, türlere bağlı olarak değişebilir ancak genellikle sarımsı kahverengiden siyaha değişir.
  • Göbekleri genellikle üst kürklerinden daha açık bir tondadır.
  • Kapsamlı yuvalar ve tünel sistemleri oluştururlar.
  • Büyük pençeleri ve büyük ön dişleri vardır.

Cep Sincap'ı doğru bir şekilde tanımlamanıza yardımcı olması için yukarıdaki görüntüyü ve açıklamayı kullanın. Tamamen emin değilseniz, bizimle iletişime geçin ve uzmanlarımızdan biri kimlik belirleme konusunda size yardımcı olacaktır.

Denetleme 

Cep Sincap ile uğraştığınızı onayladıktan sonra, bir teftiş ile devam etmeniz gerekecek. Bu aşamada, Cep Sincap'ın işgal ettiği alanları tam olarak belirlemeniz gerekir. Bu genellikle yuva ve tünel sistemlerini bulmak anlamına gelir. 

Nereden İncelenmeli?

Teftişinize dışarıdan başlayın. Ekinlerin, bahçelerin, tarlaların, çimlerin ve çimlerin yakınında arama yapın. Aramanızı, toprak höyüklerini ve kir yığınlarının olduğu yerleri bulmaya odaklayın.

Bakılacak şey

Sizi tünellerine götürecek toprak tepecikler arıyorsunuz. Bir Cep Sincap höyüğünün boyutu 1 fit uzunluğunda ve 2 fit çapında olabilir. Ayrıca köstebek yuvalarının yaptığı gibi yüzey tünelleri veya yükseltilmiş sırtlar olmayacak.

Cep Sincap toprak höyüklerinin yerini belirledikten sonra, tüneli bulmak için süpürge sopası gibi bir sonda kullanacaksınız. Toprak tümseğinden birkaç santim uzaklaşın ve zemini 45 derecelik bir açıyla araştırın. Alttaki zemin direnç göstermeyene ve sonda yerin derinliklerine inene kadar toprak tümseğin etrafını araştırın.

Probunuz dirençsiz bir yer bulduğunda ve yerin derinliklerine indiğinde tünellerini bulmuş olacaksınız ve burada tedavi uygulayacaksınız.

Tedavi

Cep Sincap aktivitesini keşfettikten sonra tedaviye başlama zamanı. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

Adım 1 - Sincap için Kazın ve Araştırın

sincap yem tedavisi sincaplardan nasıl kurtulur

Sincap Yemini uygulamadan önce, Cep Sincaplarının kazdığı aktif tünelleri araştırmanız ve bulmanız gerekecek. Bunu, Cep Sincap'ın yerden kiri ittiği ve tümsekler oluşturduğu alanları araştırmak için metal bir çubuk kullanarak yapabilirsiniz.

Çubuğu toprak yığınlarının bulunduğu alanların etrafına yapıştırın ve çubuğu kolayca yere battığı yere iterseniz, o zaman aktif bir tünel bulduğunuzu anlayacaksınız.

Tünelin yerini belirledikten sonra, bir kürek alıp araştırdığınız yerde bir çukur açmalısınız. Sincap Bait 50'yi uygulayacağınız yer burasıdır.

Adım 2 - Sincap Bait 50'yi Deliğe Uygulayın

Sincap Bait 50 Strychnine kullanmak için Kaput-D Big Boy Sincap Bait Aplikatör kullanabilirsiniz. Aplikatörün kullanımı kolaydır. Aplikatör, tanımlanmış olan tünellere yerleştirilebilen keskin bir metal çubukla birlikte gelir. 

Aplikatörü tünele yerleştirin ve aplikatörü 1 çay kaşığı yemle doldurun. Aplikatör üzerinde bulunan kolu 3 saniye (veya tüm yem dağılana kadar) çevirin ve orijinal konumuna geri çevirin. Bu, metal çubuğun ucunda, yemi tünelin derinliklerine dağıtacak küçük bir delik açacaktır. Aplikatörü çıkarın ve yemi kirin örtmediğinden emin olarak deliği kapatın.

Tedavi edilen yuva sistemlerinin sayısına bağlı olarak, bir kiloluk yem 1 ila 8 dönüm araziyi kaplayacaktır. Uygun kapsama sağlamak için yem uygulaması her 100 fitte bir yapılmalıdır.

önleme

Cep Grophers'ı ortadan kaldırdıktan sonra, onların geri dönüş yapmalarını istemezsiniz. Cep Sincap'ın mülkünüzden uzak durmasını sağlamak için aşağıdaki önleyici tedbirleri alın:

  • Çiçek tarhlarının, bahçelerin ve mahsullerin etrafına çitler inşa ederek başlayın. Ekinlerinizi, sebzelerinizi, çiçeklerinizi ve bahçelerinizi korumak için çitlerinizi yerin birkaç metre altına gömün.
  • Bahçenizde Sincap'ın yakınlık gösterdiği daha az bitki yetiştirin. Bu, onları mülkünüzde veya bahçenizde kamp kurmaktan caydırabilir.
  •  Doğal bir önleme yöntemi kullanmak için, Cep Sincaplarını istila etmekten caydırmak için mülkünüzün çevresine Hayvan Durdurucu Granüler Kovucu gibi kovucular da uygulayabilirsiniz . Döner bir yayıcı kullanarak Hayvan Durdurucu Granüler Kovucuyu  yuvalara, tünellere, girişlere ve korunmaya ihtiyaç duyan bitkilerin çevresine bolca yayın. Yenilebilir ürünlerin yakınında kullanırken, bir çevre uygulaması uygulayın.  Parçacıkları, Sincap Hasarından korumak istediğiniz alanların çevresinde bir bant oluşturmak için de kullanabilirsiniz.
  • Sincap Bait 50 Strychnine'i yeni aktivite görülür görülmez uygulayın, hızlı sonuç verecektir.

Temel Çıkarımlar

Cep Sincap nedir?

  • Açıkça sincap olarak da bilinen Cep Sincapları, isimlerini yiyeceklerini ve yuvalama malzemelerini taşımak için kullandıkları büyük yanak keselerinden veya ceplerinden alan oyuk kemirgenlerdir. Yanaklarında yiyecek taşımanın bu yöntemi, genellikle onları bir sincap, dağ sıçanı veya sincap olarak karıştırır.
  • Cep sincapları, yalnızca kazdıkları için değil, yeme alışkanlıkları nedeniyle de çok fazla hasara neden olabilir. Cep sincapları hemen hemen her şeyi yerler. Ancak yaptıkları yemeğin çoğu yer altındandır. Bitkileri kökünden sökerler ve yer altında yerler.

Cep Sincaplarından Nasıl Kurtulunur?

    • Cep Sincap'ı öldürmek için en önemli tavsiyemiz Sincap Bait 50 uygulamaktır. Aktif tünelleri bulun ve tünel boyunca açılan deliklere delik başına 1 çay kaşığı oranında yem uygulayın.
    • En iyi sonuçlar için Sincap Bait 50 uygulaması her 100 fitte bir yapılmalıdır.

      Cep Sincap Yeniden Bulaşmasını Önleme

      • Cep Sincap'ı çitler inşa ederek veya onları arazinize çekebilecek daha az bitki yetiştirerek mülkünüzü yeniden istila etmekten caydırın.
      • Hayvan Durdurucu Granüler Kovucu uygulamak, Cep Sincaplarını uzak tutmak için sağlam bir caydırıcı görevi de görür.

      IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.