Ateş Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

Ateş Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

Ateş Karıncası Kontrolü: Ateş Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa bir Ateş Karıncası kontrol rehberidir. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Ateş Karıncaları olasılığını azaltabilirsiniz. Bu kılavuzu izleyin ve önerilen ürünleri kullanın; Ateş Karıncaları popülasyonunuzda büyük bir azalmayı garanti ediyoruz.

Bir evde meydana gelebilecek birçok karınca istilası türünden, Ateş Karıncası gibi ev sahibinin kalbinde korku uyandıran çok az istila vardır. Ateş Karıncaları, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunabilecek en tehlikeli ve belalı karınca türlerinden biri olarak kabul edilir. 

Ateş Karıncaları ülkenin her yerinde bulunur, ancak özellikle ateş karıncaları tarafından daha yüksek sıcaklıkların tercih edildiği Güney ABD'de yaygındır. Yırtıcı hayvan eksikliği nedeniyle bölgede de büyüdüler. Ateş Karıncaları doğaları gereği çok agresiftirler ve kolonilerinin nüfusunu 250.000'e kadar ulaşan kolonilerle endişe verici derecede hızlı bir şekilde oluşturabilirler. Ateş Karıncaları ayrıca çok büyük olabilen görünür höyükler yaratmalarıyla da tanınırlar. 

Ateş Karıncaları, sokmaları insanlarda ciddi tepkilere neden olabilen ve ciltte yanma hissi veren evcil hayvanlar, insanlar ve çiftlik hayvanları ve karınca türleri için büyük bir tehdittir, dolayısıyla onlara bu isim verilmiştir. İnsanlar genellikle ateş karıncalarını ısırıcı olarak karıştırırlar, ancak gerçekte yaptıkları şey deriyi sıkıştırmak ve sonra toksinlerini kıstırılmış deriye enjekte etmektir.

Evinize bir ateş karıncası istilası geldiyse, sizi ve ailenizi bu agresif haşerelerden korumak için derhal harekete geçilmesi gerekir. İster kontrol ürünleri, ister DIY uzmanlarından ücretsiz tavsiye arıyor olun, Solutions Pest and Lawn, ateş karıncalarından en etkili şekilde kurtulmak için ihtiyacınız olan her şeye sahiptir.

Kimlik

Tanımlama, Ateş Karıncaları kontrolü için çok önemli bir ilk adımdır çünkü Ateş Karıncaları ile uğraştığınızdan emin olmak istersiniz, çünkü diğer karınca istilasına kıyasla özel bir tedavi türü gerektirirler. Ateş Karıncalarını yanlış tanımlamak, etkisiz bir zaman ve para kaybı olacak yanlış ürünlerin kullanılmasına yol açabilir. Aşağıdan Ateş Karıncalarının neye benzediğini öğrenin:

  • Ateş Karıncaları, 1/16 inç ila 1/4 inç arasında herhangi bir yerde olabilir. Ateş Karıncaları ayrıca açıkça ayrılmış bir baş, göğüs ve karın olmak üzere üç vücut bölümüne sahiptir.
  • Ateş Karıncaları kırmızımsı kahverengi renktedir ve ısırmak için kullanılan çenelerin yanı sıra zehir enjekte eden bir iğneye sahiptir. 
  • Ateş Karıncaları ayrıca davranışları ve karınca yuvalarının görünümü ile de tanımlanabilir. Yuvaları rahatsız edildiğinde, karınca tümseğinin yakınında hareket eden herhangi bir nesneyi sokmaya çalışarak çok sayıda saldırırlar. 
  • Ateş karıncası yuvaları, girişi olmaması ve bir karınca yuvasından çok bir gopher toprak tümseğine benzemesi bakımından diğer karınca yuvalarından farklıdır.

Ateş Karıncalarını doğru bir şekilde tanımlamanıza yardımcı olması için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın, yardıma ihtiyacınız olursa, bizimle iletişime geçin ve uzmanlarımız doğru tanımlama konusunda size yardımcı olmaya çalışacaktır.

Denetleme

ateş karıncası kir höyükleri

Ateş Karıncaları ile uğraştığınızdan emin olduktan sonra, Ateş Karıncalarının istila ettiği alanları tespit etmek için bir incelemeye devam edebilirsiniz. Denetim sırasında, uygun kontrolü uygulamak için Ateş Karıncalarının sık sık kullandığı bu "sıcak noktaları" bulmaya ve muhtemelen Karınca yuvalarını bulmaya odaklanacaksınız. Ateş karıncaları sabahın erken saatlerinde ve akşam geç saatlerde yiyecek ararlar, bu nedenle bu saatlerde kontrol edin.

Nereden İncelenmeli?

Ateş karıncaları söz konusu olduğunda, teftişinize dış mekanda başlamanız ve ardından iç mekanda ilerlemeniz gerekir. Genellikle bu, bahçenize ateş karıncası yuvaları yerleştirerek ve sabahın erken saatlerinde veya akşam geç saatlerde yiyecek arayan ateş karıncalarını gözlemleyerek kolayca yapılabilir.

Bakılacak şey

Ateş Karıncalarını ve onların toprak yığınlarını arıyorsunuz. Bu höyüklerin boyutu bir ayağa kadar olabilir ve net bir açıklığı olmayacaktır, genellikle gopher kir höyükleri olarak tanımlanırlar. Ateş Karıncalarının toplanmasını denetlemek için bu toprak yığınlarına sabahın erken saatlerinde veya akşamın geç saatlerinde yaklaşın. Karıncaların bahçenizin etrafında bir yere taşınmasına neden olabileceğinden, tedaviden önce karınca tümseği rahatsız etmemeniz önemlidir. Toprak yığınlarını ve karıncaların kendilerini tanımladıktan sonra tedaviyi uygulayacağınız yer burasıdır.

Tedavi

Ateş Karıncalarının nerede aktif olduğunu onayladıktan sonra tedaviye başlama zamanı. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

Ateş Karıncalarından kurtulmak için, önce herhangi bir yerdeki karınca tepeciklerini Supreme IT Insektisit ile ıslatmanızı öneririz. Bineklerin dışında yiyecek arayan karıncalar için, Bifen LP granülleri veya Extinguish Fire Ant Bait ile yayın tedavisi uygulayın. İçeri girmeyi göze alan Ateş Karıncalarını tedavi etmek için giriş noktalarının çevresine D-Fense Dust uygulayın.

Adım 1 - Supreme IT ile Karınca Höyüğü Tedavisi

Ateş karıncaları için IT doğrudan tümsek tedavisini geri kazanın

Supreme IT Insektisit, bir karınca kolonisini anında kontrol altına almanıza yardımcı olacak sıvı bir insektisit konsantresidir ve hem mülkünüzün temeli çevresinde bir çevre tedavisi olarak hem de bulabileceğiniz karınca höyüklerini ıslatmak için kullanılabilir. Supreme IT, 3 ay sürecek artık kontrol (veya uzun vadeli etkiler) sunar.

Ateş Karıncalarını tedavi etmek için, pompalı püskürtücü veya hortum uçlu püskürtücü içinde 1 ons Supreme IT'yi bir galon suyla karıştırın. Ateş Karıncası tümseğinin yerini belirleyin ve çözelti ile doygun hale gelinceye kadar tüm tümseğin üzerine püskürterek tümseği ıslatın. Bu, ürünün derin nüfuz etmesine ve muhtemelen kraliçeyi öldürmesine izin verecektir.

Adım 2 - Bifen LP ile Bahçenin Granüler İşleme veya Yangın Karınca Tuzağını Söndürme

Extinguish Plus ateş karıncası yem uygulaması

Höyüğü tedavi etmek, önemli sayıda Ateş Karıncasına bir darbe indirebilirken, yiyecek arayan çok sayıda işçi karıncaya hitap etmez. Bunun için bahçenizde kalan karıncaları tedavi etmek için Bifen LP Granül veya Extinguish Plus Ateş Karınca yemi kullanmanızı öneririz.

Bifen LP Granüller, Ateş Karıncaları da dahil olmak üzere birçok farklı karınca türünü tedavi etmek için etiketlenmiş granüler bir insektisittir. Bifen LP'yi kullanmak için öncelikle bahçenizin metrekaresini (feet cinsinden) hesaplayın ve alan uzunluğunu ve genişliğini karıştırın, ardından iki değeri çarpın (uzunluk x genişlik = metrekare). Bifen LP , bahçenizin 1.000 fit karesine 2,3 pound Bifen LP oranında granül bir serpme makinesinde uygulanmalıdır  .

Extinguish Plus Ateş Karıncası Yemi için yayıcı kullanabilir ya da yemi kaptan 3 oz oranında sallayabilirsiniz. 5.000 metrekare başına.

Hangisini seçerseniz seçin, çiçek tarhlarındaki Ateş Karınca Kiri höyüklerinin yakınında, ağaçların çevresinde ve Ateş Karıncası aktivitesini fark ettiğiniz yerlerde uyguladığınızdan emin olun. Ayrıca bahçenizin her yerine uygulayın, bahçenin arkasından başlayın ve tüm çiminizi kaplayana kadar öne doğru ilerleyin. Bifen LP Granüller için, ürünü aktif hale getirmek için su ile işlem görmüş tüm alanları sulamak isteyeceksiniz.

3. Adım - Giriş Noktalarına D-Fense Toz Uygulaması Yapın

Ateş Karıncaları için ağlama deliklerinin tozunu alma

D-Fense Dust, özellikle çatlaklar ve yarıklar gibi ulaşılması zor alanlarda ve cihazların arkasında ürünleri uygulamak için içeride kullanmak için mükemmeldir. D-Fense Dust ayrıca yaklaşık 8 aylık artık kontrole sahiptir. Bu ürün, dış mekanlarda ve iç mekanlarda cihazların altında ve arkasında bulunan tahliye deliklerine enjekte etmek için kullanılabilir.

D-Fense Dust'ı kullanmak için el tipi bir silgiye ihtiyacınız olacaktır. Duster'ı yarısına kadar D-Fense Dust ile doldurun ve içinde hava sirkülasyonu için yeterli alan bırakın. Silgiyi sıkarak uygulama yapacaksınız. Çatlak ve yarıklara, cihazların arkasına ve altına, banyolara, lavabo altlarına ve Ateş karıncası faaliyeti gözlemlediğiniz yerlere uygulayın.

önleme

ateş karıncası önleme ateş karıncalarından nasıl kurtulurum

Evinizi ve bahçenizi Ateş Karıncaları için tedavi ettikten sonra, Ateş Karınca aktivitesinde yalnızca birkaç gün içinde gözle görülür bir azalma görmelisiniz. Ateş Karıncalarının yeniden istila etmesini önlemek için, ortamı Ateş Karıncaları için daha az uygun hale getirecek şekilde değiştirmeniz gerekir.

  • Bitki örtüsünü mülkünüzden uzaklaştırarak başlayın (çatıya değen sarkan dallar dahil).
  • Ateş Karıncaları ve Ateş Karıncalarının beslendiği diğer böcekler için barınak alanları oluşturabilecek kütükler, kayalar, tuğlalar, tahta yığınları, yaprak döküntüleri ve genel dağınıklık gibi bahçedeki kalıntıları kaldırın.
  • Bahçenizde oluşan Ateş Karıncası yığınlarını Supreme IT ile tedavi ederek ortadan kaldırma konusunda gayretli olun.
  • Ateş Karıncalarının bahçenizde popülasyon oluşturmasını önlemek için Bifen LP'yi her 6 ayda bir bahçenizde yayın tedavisi olarak uygulayın.

Temel Çıkarımlar

Ateş Karıncaları nedir?

  • Ateş Karıncaları, agresif ve ısrarcı oldukları ve sürüldükleri yerleri yeniden istila etme olasılıkları yüksek olduğundan kontrol edilmesi zor bir istila olabilir.

Karıncalardan Nasıl Kurtulunur?

  • Ateş Karıncalarından kurtulmak için tepecikleri doğrudan Supreme IT Insektisit ile ıslatarak tedavi edin. Ayrıca bahçenizde Bifen LP Granülleri veya Extinguish Plus Ateş Karınca Tuzağı yayınlamalı ve boşlukları ve giriş noktalarını D-Fense Tozu ile iyileştirmelisiniz.

Ateş Karıncası Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Ateş Karıncalarının yeniden istilasını önlemek için ortamınızı değiştirin. Bahçe çöpü gibi böcek barınma alanlarından kurtulun ve her 6 ayda bir bahçenizin çevresinde Bifen LP önleyici bakım yapın.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.