Arjantin Karınca Kontrolü: Arjantin Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

Arjantin Karınca Kontrolü: Arjantin Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

Arjantin Karınca Kontrolü: Arjantin Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa bir Arjantin Karınca kontrol rehberidir. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Arjantin Karıncalarını kontrol altına alacaksınız. Bu kılavuzu izleyin ve önerilen ürünleri kullanın ve Arjantin Karıncalarını %100 kontrol altına almayı garanti ediyoruz.

Arjantin Karıncaları, mahsullere ve bahçelere verebilecekleri zararın miktarı nedeniyle çiftçiler için olduğu kadar evler için de büyük bir sorundur. Bu karınca türü, adından da anlaşılacağı gibi, 1890'larda kahve ve şeker taşıyan gemilerle Arjantin'den getirildi. O zamandan beri Arjantinli Karıncalar, Kaliforniya kıyılarından Amerika Birleşik Devletleri'nin güney bölgelerine kadar uzanan karada iz bıraktılar.

Arjantin karıncaları 1/12 ila 1/8 inç uzunluğundadır ve donuk kahverengi renktedir. Agresif bir karınca türüdürler ve yüzlerceye ulaşabilen birden fazla kraliçe ile sayıları binlere ulaşabilen süper koloniler yaratmalarıyla tanınırlar. Arjantinli karıncalar evlerin içinde yuva yapmazken, hedefledikleri bir evin yakınında dışarıda yuvalar kurarlar ve yiyecek aramak için evlere girmek için karmaşık yollar oluştururlar.

Arjantin Karıncası yiyecek arayışında acımasızdır ve içerideyken, buzdolaplarına ve diğer ulaşılması zor yerlere girmek de dahil olmak üzere aramalarında büyük mesafe kat ederler. Arjantin Karıncaları da neme ilgi duyarlar ve hatta biz uyurken yataklara girerek insan vücudunun nemini ararlar.

Mülkünüzdeki Arjantin karıncalarıyla ilgili bir sorununuz varsa, aşağıdaki Kendin Yap rehberimiz yardımcı olabilir. Arjantin Karıncalarından sonsuza dek kurtulmak için uzman tavsiyelerimizi ve ürün önerilerimizi izleyin.

Kimlik

Bir pestisit uygulaması yapmadan önce Arjantin Karıncaları ile tanımlama yoluyla uğraştığınızdan emin olmanız gerekir. Arjantin karıncaları, ince, parlak ve pürüzsüz bir gövdeye sahip orta boy karıncalardır. Renkleri açık ila koyu kahverengi arasında değişebilir.  Arjantin karıncası, birbirine benzediği için genellikle Firavun karıncasıyla karıştırılır.

İşçi karıncalar 2-3 mm uzunluğundadır ve hepsi aynı görünürken, kraliçeler onların yaklaşık iki katı büyüklüğündedir. Arjantin karınca popülasyonları, bir koloninin parçalanıp alt koloniler oluşturduğu noktaya kadar hızla büyüyebilir. Bu, tomurcuklanma adı verilen bir işlemle yapılır.

Arjantin Karıncalarını doğru bir şekilde tanımlamanıza yardımcı olması için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın. Tamamen emin değilseniz, bizimle iletişime geçin ve uzmanlarımızdan biri tanımlama konusunda yardımcı olacaktır.

Denetleme

Arjantinli karıncalar muayene

Arjantin Karıncaları ile uğraştığınızı onayladıktan sonra, bu Karıncaların sık sık yaşadıkları veya kolonilerinin kurulduğu alanları tespit etmek için incelemeye devam edebilirsiniz. Ayrıca, bir istilanın ne kadar şiddetli olduğunu ve bir tedavi yürütürken hangi sıcak noktalara odaklanmanız gerektiğini de ölçmelisiniz.

Nereden İncelenmeli?

Karınca kolonisinin merkezinin bulunduğu höyükler ve yuvalar için mülkünüzü hem iç hem de dış mekanlarda inceleyin. Tipik dış mekan yuvalama alanları arasında toprak, içi boş ağaçlar, yakacak odun altı, kayalar ve diğer malzeme veya moloz yığınları ve taş veya tuğla yürüyüş yollarının altı bulunur. Arjantin Karıncaları iç mekanlarda duvarlarda ve boşluklarda ve lavabo, boru veya saksı bitkileri gibi nem kaynaklarının olduğu her yerde bulunabilir.

Bakılacak şey 

Arjantin Karıncası yem yolları ve kolonileri arıyorsunuz. İzleri takip edin ve sizi herhangi bir duvar boşluğuna, çatlağı veya yarığa yönlendirip yönlendirmediklerine veya dışarıda olup olmadıklarına, sizi doğrudan olası kolonilere veya yuvalara yönlendirip yönlendirmediklerine bakın. Yem (fıstık ezmesi gibi) yerleştirerek ve bir iz oluşup oluşmadığına bakarak her zaman bir iz oluşturabilirsiniz. Onu kaynağa kadar takip edin ve bu sizi Arjantin Karıncası aktivitesinin yüksek olduğu alanlara götürecektir. Yuvalarını veya yiyecek arama yollarını keşfettikten sonra tedaviyi uygulayacağınız yer burasıdır.

Tedavi

Arjantin Karıncası aktivitesini onayladığınızda, tedaviye başlama zamanı. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve uygulama talimatlarına uymayı unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

Arjantin Karıncalarını tedavi etmek için, Supreme IT'nin bahçenize ve çevrenize ve doğrudan bulduğunuz herhangi bir karınca tümseğine dış mekanda uygulanmasını öneririz. İç mekanlarda, yiyecek arayan işçi karıncaları öldürmek için Ant-Trax Karınca Yemi uygulayın ve bulundukları boşluklara ve yarıklara Fipro Köpüren Aerosol püskürtün.

Adım 1 - Supreme IT ile Dış Mekan Tedavisi

Arjantinli karıncaları geri al

Supreme IT, 75'ten fazla haşereyi hedef alan güçlü bir böcek ilacıdır ve karıncaları hem öldürür hem de kovar. Bu ürünü, dışarıdaki herhangi bir koloniyi ıslatmak ve yapınızın etrafına (içeride bir istila varsa) Karıncaların içeri girmesini engelleyecek bir çevre bariyeri oluşturmak için kullanacaksınız. Ayrıca 3 ay sürecek kalıcı (veya uzun vadeli etkileri) vardır.

Önce bahçenizin ve çevrenizin metrekaresini hesaplayarak ne kadar Supreme IT'ye ihtiyacınız olacağını belirleyin. Bunu yapmak için ölçün (feet olarak) ve alan uzunluğunu genişlikle çarpın (uzunluk x genişlik = metrekare). 1 oz. Supreme IT'nin 1 galon suda 1.000 ft2 alanı tedavi edebilir.

Yapınızın temelinden 3 fit yukarı ve 3 fit dışarı püskürterek mülkünüzün tüm çevresine püskürtün. Bu şekilde püskürtme yaparken pencere çerçevelerine, kapı çerçevelerine, saçaklara, alt yüzeylere, garaj kapılarına, yağmur oluklarına, elektrik/sıhhi tesisat geçişlerine ve içinde dolaşırken gördüğünüz çatlaklara ve yarıklara da püskürtün.

Adım 2 - Karınca Yuvalarını Supreme ile Sulayın

Reclaim IT ile karınca yuvasını ıslatma

Bulabildiğiniz herhangi bir koloniyi ıslatmak için, önce, tedaviden kaçmayı başaran Karıncaları etkilemek için koloninin ağzının her yerine püskürtün. Ardından, tümseğin kendisini püskürtün ve tamamen sırılsıklam olana kadar Supreme IT ile doyurun.

Adım 3 - Ant-Trax Karınca Yemi ile İç Mekan Tedavisi

ant trax arjantin karıncaları arjantin karıncalarından nasıl kurtulur

Ant-Trax, karıncaların karşı konulmaz bulduğu tatlı bir karınca yemidir. Yavaş çalışır ve karıncaların yemi tüm koloninin yok olduğu koloniye geri götürmelerine izin verir. Bu ürün, kolay uygulama için bir şırınga içinde gelir.

Arjantin Karınca aktivitesinin yüksek olduğu yerlere bezelye büyüklüğünde bir damla uygulayın ve her yerleşimi en az bir fit ayırın. Tezgahlarda, mutfaklarda, banyolarda ve Küçük Sarı Karınca aktivitesini fark ettiğiniz her yerde uygulayın.

Ant-Trax uygulanan alanları en az 7 ila 10 gün süreyle temizlemeyin (veya temizlik malzemeleri kullanmayın). Amaç, karıncaların yemle beslenmesini ve onu yuvaya geri götürmesini sağlamaktır. En az iki hafta bekleyin ve karıncaların ürünle beslenmesine izin verin.

Adım 4 - Çatlakları ve Yarıkları Fipro Köpüren Aerosolle Tedavi Edin

Çatlak ve çatlakta fipro

Fipro, öldürücü etken madde olan Fipronil'i içeren köpüren bir aerosoldür. Arjantin Karıncalarını hızla öldürür ve köpürme özellikleri böcek ilacının karıncalara en dar saklanma noktalarında bile ulaşmasını sağlar.

Kullanmak için kırmızı pipet aplikatör ucunu başlığa takın ve ardından karınca faaliyeti gördüğünüz çatlak ve yarıklara püskürtün. Lavaboların altına, pencere çerçevelerine, kapı çerçevelerine ve fark ettiğiniz diğer çatlak ve yarıklara uygulayın ve kısa süre sonra öleceklerdir.

Fipro uygulanan bölgeleri temizlemeye veya temizlik ürünleri sürmeye çalışmayınız veya ürünle temas eden karıncaları öldürmeyiniz. Buradaki amaç, karıncaların ürünlerle temas etmesine izin vermek ve böylece böcek ilaçlarını yuvaya geri getirmelerini sağlamaktır.

önleme

arjantinli karıncalar bahçe enkazını önleme

Tedaviyi tamamladıktan ve Arjantin Karıncalarının önemli ölçüde azaldığını veya tamamen ortadan kaldırıldığını gördükten sonra, tekrar istila etmemelerini sağlamak için bazı önleyici tedbirler uygulamanız gerekecektir. Karıncaların bulabileceği evcil hayvan yemi, döküntüler, kırıntılar ve diğer gıda kaynakları gibi gıda kaynaklarını azalttığınızdan emin olun. Ayrıca, sızdıran musluklar, çimlerinizin iyi akmayan kısımları ve sızdırıyor olabilecek temiz cihazlar gibi su kaynaklarını da ele alın.

Yapınızın dışında bulunan çatlak ve yarıkları doldurmak ve evinize olası giriş noktalarını engellemek için kalafat kullanın. Barınak alanlarını azaltmak için bahçedeki ağaç yığınları, yaprak döküntüleri, kayalar, kütükler ve genel dağınıklık gibi bahçe kalıntılarını kaldırın. Karıncaların içeri girmesini engellemek için bitki örtüsünü evden geriye doğru kesin.

Ve son olarak, mülkünüzün dışında koruyucu bir bariyer oluşturmak için her 3 ayda bir Supreme IT püskürtün.

Temel Çıkarımlar

Arjantin Karıncaları nedir?

  • Arjantin Karıncaları, Güney Amerika'nın bazı bölgelerine özgüdür, ancak insan faaliyetleri yoluyla kendilerini tüm dünyada kabul etmişlerdir ve oradaki en kötü istilacı karınca türlerinden biri olarak kabul edilirler.

Arjantin Karıncalarından Nasıl Kurtulunur?

  • Arjantin Karıncalarından kurtulmak için, dış mekanda Supreme IT ve iç mekanda Ant-Trax Ant Bait ve Fipro Foaming Aerosol uygulamalarını öneriyoruz.

Arjantin Karıncalarının Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Arjantin Karıncalarının yeniden istila etmesini önlemek için evdeki kırıntıları ve dökülenleri süpürün ve temizleyin ve yaprak çöpünü azaltın ve kümesteki bitki örtüsünü budayın. Supreme IT'nin önleyici uygulamaları, Arjantin Karıncalarını Uzak Tutmaya da yardımcı olabilir.

A
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.